De vega guide van FitGirlCode #1

In samenwerking met FitGirlCode mag ik de VEGA GUIDE uitproberen! Ik vind het zo tof om te zien dat er steeds meer vegetarische varianten op de markt komen van voedingsschema’s en lifestyle coaches. Vegetarisch eten is niet langer een ‘moeilijk’ of ‘raar’ ding en dat is heel erg mooi om te zien.

Het voedingsschema

Het voedingsschema wat bij de guide zit is heel duidelijk geschreven. Er zit zelfs een boodschappenlijst bij per week, zo kun je dus op zondag de boodschappen doen voor de hele week. Je hebt een schema in het boek waar precies per dag ziet wat je ‘moet’ eten. Er staan pagina nummers bij op de plek waar je het recept kan vinden van de maaltijd. Bovendien staan overal foto’s bij de recepten en de schemaatjes voor een leuke fleurige opmaak. Dit motiveert om de lekker uitziende recepten te proberen en om die ene workout te knallen!

Recept: vegetarische Griekse pasta salade

De workouts

De workouts vind ik heel fijn! Ik heb – zoals sommigen misschien weten – al een grote hoeveelheid verschillende workout programma’s gevolgd en de workouts in deze guide zijn ORGINEEL! Het zijn korte intensieve workouts van 20 minuten, dat is niet heel lang maar wel lang genoeg om even lekker te zweten en dat is precies het doel van deze workouts. Ook de oefeningen zijn leuk, afwisselend en pittig! Af en toe zelfs iets té pittig, op dat moment pas ik de oefening iets aan zodat ik het wel kan. Als dat goed gaat ga ik weer de moeilijkere versie proberen. Het is dus zeker geen ‘beginners’ guide qua workouts maar ze zijn wel voor iedereen van elk niveau te doen omdat ze wel aan te passen zijn en zo stapje voor stapje te leren.

Mindfulness

Mindfullness is tegenwoordig bijna ondenkbaar uit een fitte levensstijl. Het drukke leven, de social-media en de sociale druk die elke dag weer flink op je schouders drukken is iets waar we mee moeten leren omgaan. Elke week heeft een nieuw thema bij deze guide onder het kopje mindfulness. De eerste week is het ‘acceptatie’. Er zijn twee luister oefeningen en een stukje tekst over voeding en sporten met betrekking tot acceptatie en het bewust zijn. Hiervoor had ik nog nooit aan mindfulness gedaan maar er staan een paar hele handige tips in die ik zeker – ook na deze 8 weken guide – ga gebruiken!

‘Extra guides’

Als laatste bevat deze guide ook nog éxtra guides. Een salade guide bijvoorbeeld, hierin wordt precies uitgelegd wat de basis is van een salade en hoe je deze op je eigen manier kunt invullen en zo tot een maaltijdsalade kan omtoveren met zelf samengestelde favorieten. Super handig voor elke gelegenheid dus!

Al met al…

Ik ben super enthousiast! Oké, het is nog maar week 1, dat begrijp ik, maar ik heb super veel zin om hier nog even mee door te gaan. Ik zal na elke week een update plaatsten op mijn blog en natuurlijk houd ik jullie op de hoogte via mijn instagram.

Liefs,
Maartje ♥

Lees ook: zomerse couscoussalade ‘on the go’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s