Rennen op gevoel


Rennen op gevoel, vandaag probeerde ik het eens uit. Het is rennen zonder dat je – tijdens het rennen – weet hoe ver, hoe snel en hoe lang je loopt. Het is dus gewoon gaan! Ik wilde niet aan een bepaalde tijd of een bepaald aantal kilometer lopen, ik wilde gewoon lopen, eens zien waar het schip strandt!

When you feel like you cannot go another step, that’s when you give it everything you’ve got.

Dit beviel mij eigenlijk best wel goed! Het was de eerste keer dat ik gewoon maar ging rennen, onderweg veranderde de route nog zo’n vijf keer en mijn tempo lag redelijk laag. Maar ik voelde me goed! Ik rende door de natuur, over weggetjes waar ik nog nooit was geweest, met een rustige afspeellijst en met mezelf – alleen met mijzelf.


Mijn telefoon met Strava Run leidt mij altijd enorm af, in mijn hoofd gaan er dan tijdens een run allemaal stemmetjes praten en zo verlies ik de rust die ik juist tijdens het rennen zoek! Zo gaat dat ongeveer:

“Even kijken hoe ver ik al ben”
“WAT? Pas 2 kilometer gerend?”
“Oké, ik moet echt meer gaan lopen. Maar ik loop wel een goed tempo toch?”
“5:02 min/km tsja, daar kan ik ik wel onder zitten, ik hoef maar een klein beetje sneller om onder die vijf te zitten”
“Nee Maartje, relax. Gewoon rustig door rennen.”
“Maar wat als…”
“hmmmffff…”

Daar ging al mijn energie dus heen, en al mijn rust! Wat er vandaag in mijn hoofd gebeurde ging ongeveer zo:

“Wauw, zie je dat zandpad daar?”
“Ik ben daar nog nooit geweest, eng.”
“Oké, nu ben je er al voorbij”
“Maar het was toch wel heel mooi..”
“Oké, omdraaien dan! Gewoon lekker gaan!”
– Draait om en rent het mooie pad in
“Hé, wat een mooie bloemetjes!”


DIT WAS ZO FIJN!

Go fast enough to get there, but slow enough to see.

Tijdens mijn run – van uiteindelijk veertien kilometer – luisterde ik het laatste album van Ed Sheeran, ‘divide’. Ik heb alle liedjes meerdere keren gehoord maar dit was precies het de juiste jam die ik nodig had vandaag. Het bracht mij tot rust en het liet mij lekker rennen.

En nu jij! Ik daag jou uit om ook een keer op gevoel te lopen. En dit is de checklist:

 • Zorg voor een lekkere afspeellijst.
 • Kies voor een tracker die geen geluid maakt of waarop je kunt kiezen dat je niet tijdens het lopen weet hoeveel en hoe snel je rent.
 • Een mooi stukje natuur om jezelf helemaal in te verliezen.
 • En natuurlijk je mooiste hardloopoutfit!

Zie ik jou run terug? Deel hem via de sociale kanalen NA JE RUN natuurlijk 😉

@Gezondereceptjes

#Gezondereceptjes

Liefs,
Maartje ♥

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal Janssen schreef:

  Leuke blogpost!! Ik ben zelf ook fanatiek renner en werk met runkeeper. Hierdoor wordt je niet afgeleid. Verder lekker muziekje op en idd niet te veel met tijd/afstand bezig zijn, dan werkt voor mij ook averechts. Ik ren nu een paar x per week zo’n 6 km en dat is prima voor mij.

  Like

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik loop meestal wel op gevoel, hoewel ik wel mijn hartslag en afstand meet. Maar daar kijk ik thuis pas na. Veertien kilometer is veel zeg! Goed gedaan.

  Like

 3. Chantal Braam schreef:

  Ziet er heerlijk uit! Zelf doe ik ook hardlopen en ga inderdaad vaak op mijn gevoel lopen, das het lekkerste!

  Like

 4. als ik je blog lees realiseer ik me dat ik ook weer gewoon moet gaan. Ik loop er elke keer zo tegen aan te hikken, maar uiteindelijk is het zo verslavend. Leuk geschreven blog!

  Like

 5. Girls-Things schreef:

  Wat grappig en leuk!
  Dat album van Ed Sheeran is echt super!

  Like

 6. Daphne schreef:

  Dat klinkt wel heel goed! Vooral dat je zo meer energie over hebt voor de werkelijke run. Ik ben geen renner, maar misschien moet ik me er maar eens in verdiepen!

  Like

 7. Willem Meester schreef:

  Ja op gevoel, veel beter dan doordacht. Ook al moet je soms met een plan komen om vooruit te gaan.

  Like

 8. Porcelijn schreef:

  Mooi verhaal. Ik ben wel erg benieuwd waar het is. Lijkt heel erg op een pad bij ons in de buurt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s