Rens Kroes – The Party Edition


Een goud boek met een glinsterende kaft en zachte roze kleuren die het tot één geheel maken. The Party Edition is het nieuwe boek van Rens Kroes! Na twee delen van ‘Powerfood’ en een handig meeneem boekje ‘on the go’ is dit de nieuwe baby in haar gezin. Zacht, glansend, schitterend en uniek; een kookboek vol lekkernijen, hapjes, drankjes – met én zonder alcohol – en natuurlijk de nodige taarten en cakejes.

Wie is Rens?

Rens Kroes – ja, het zusje van – is een powervrouw! Iedereen kent haar oudere zus en daar heeft ze zich weten naast te plaatsen, dat is een ontzettend knap! Ze is een voedingsdeskundige, coach, blogger en columniste bij verschillende tijdschriften. Al een aantal keer heeft ze op de cover gestaan van tijdschriften en je dat nu echt niet meer om haar heen, ze is een POWER VROUW die POWERFOOD eet en zo iedereen positief beïnvloed en inspireert.

Haar boeken

 1. Powerfood – juni 2014
 2. Powerfood van Friesland naar New York – juni 2015
 3. On the go – juni 2016
 4. The party edition – juni 2017

Elke jaar heeft Rens tot nu toe en boek uitgebracht, en ik mag mij een van de gelukkige eigenaren noemen die ze alle vier in de kast heeft staan! Lees hier over elk boek een korte samenvatting + een linkje waar je ze kan bestellen.

The Party Edition

Want daar ging het allemaal om in deze blog, haar nieuwe boek! Zoals ik al zei zie je aan de voorkant dat het boek al een feestje op zich is, maar ook de inhoud van het boek is feestelijk versier met een mooiste foto’s en gezellige kiekjes. Als je het boek open slaat zie je direct een grote foto van Rens zelf, daarna volgt de inhoudsopgave in een leuk gekozen lettertype en weer een mooie foto van Rens. De eerste tien bladzijdes besteed Rens aan een stukje tekst; het voorwoord, een stukje over de balans – tussen een gezonde levensstijl mét feestjes – over het koken voor gasten en over de tafel styling.Ondertussen blijven de kleurtjes, verschillende lettertypes en foto’s van een versierde Rens je verrassen en verblijden!

When in doubt, add sparkle!

Na de tiende bladzijde begint het echte werk: de recepten. Rens begint het boek met ‘cake’ – mijn favoriet uit dit hoofdstuk is de avocado limoentaart.

Daarna komen de ‘drinks’ waarin we haar favoriete drankjes, die er bovendien weer lekker gekleurd uit zien, mogen bewonderen. En ja, er zitten ook alcoholische drankjes bij! De watermeloen Bucket is mijn favoriet, als je de ingrediënten ziet dan snap je precies wat ik bedoel 😉


De bites zijn daarna aan de beurt. Van huisgemaakte vega balletjes tot  zoete-aardappelpartjes tot matcha popcorn en gevulde dadels. Voor iedereen wat wils! De vega balletjes zijn uiteraad mijn favoriet, als echte vega kan je daar natuurlijk niet omheen!

A little party never hurt anybody!

Diner: het volgende hoofdstuk staat in het teken van het avondeten op een feestelijke manier. Gezellige hapjes met vrienden en vriendinnen zoals soepjes, portobello’s en broccoliburgers.

De BBQ – tijdens een echt feestje is de barbecue favoriet in het zomer seizoen. Maar, Rens heeft niet de ‘normale’ BBQ recepten, alle recepten zijn namelijk vegetarisch! Bij sommige recepten wordt wel vis gebruikt maar er gaat vooral ontzettend veel groente en zelfs fruit op de barbecue van Rens! Ze Watermeloenspies is ook zeker een van mijn favorieten!

After is het ena laatste hoofdtuk. Ze echte superfoods komen hier weer naar boven. Bananenmuffins voor de energie, toast met avocado en scrumbled eggs voor de ‘day after’ en kaneelroomijs voor de luie dag na een feestje!


Geen feestje is compleet zonder spreads, Rens deelt haar favorieten met ons. Lekker ongegeneerd snacken met deze super gezonde spreads is al een feestje op zich!’Awesome Avocado’ het had mijn bijnaam kunnen zijn, maar het is de naam van een overheerlijke spread in dit boek met als geheime ingrediënt: limoen!

Work hard, party harder!

Tot slot wordt het boek afgesloten met een dankwoord aan de lezers en aan haar vrienden en een ‘special thanks’ zoals ze het zelf zegt gaat naar Sid, haar vriend/man (?). De laatste bladzijde van het boek is weer een grote foto: een selfie van Rens op een feestje met een gezellig aantal vrienden.

Winnen!

Ben jij na het lezen van dit artikel, of alleen al na het zien van de foto’s enthousiast geworden? Dan heb ik heeul goed nieuws, ik mag in samenwerking met de uitgeverij van Rens een boek cadeau doen aan een van jullie! Hoe doe je mee?

 1. Laat hieronder in een comment weten voor welk feestje jij dit boek nodig hebt
 2. En volg mij op instagram @Gezondereceptjes! 

Volgende week vrijdag 14 juli maak ik de winnaar in een nieuw blog bericht bekend. Je kan mijn blog volgen en dan krijg je een melding als ik een nieuw bericht upload zodat je  dit zeker niet mist!

Liefs,
Maartje ♥

 

190 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ariannevanthof schreef:

  Jaa leuk! Wil ik graag winnen voor mijn verjaardag over een paar weken 😄

  Like

 2. Laure schreef:

  Ik woon al sinds begin dit jaar in mijn nieuwe appartementje, maar heb nog niet de kans gehad om een housewarming te organiseren. Deze zomer nodig ik al mijn vrienden uit voor een hapje en een drankje, dus het boek van Rens zou wel ideaal zijn om inspiratie op te doen!

  Like

 3. lechoplodesign schreef:

  Wat leuk! Graag zou ik dit boek willen winnen voor mijn afscheidsfeest in oktober. Per November vertrek ik namelijk voor een half jaar down under naar Australie en zal ik de 6 maanden er na reizen door Azie! In verband met mijn lactose allergie zou ik mijn vrienden en vriendinnen op een verantwoorde manier willen vertroeven met lekkere hapjes die en gezond zijn en waar ook ik aan mee zou kunnen eten en van genieten!!

  Foodparty it is!!!
  Liefs Siem

  Like

 4. Wietske schreef:

  ik wil graag een surpriseafscheidsfeestje geven voor m’n beste vriendin. Zij gaat voor een lange tijd naar Nieuw zeeland en ik ga haar onzettend missen! Daarom wilde ik een afscheidsfeestje voor haar organiseren en daarbij komt dit boek perfect van pas! Wij houden allebei van heerlijk eten en ik hoop haar met lekkere gerechtjes nog extra in het zonnetje te zetten. ❤

  Like

 5. Sietse Huysmans schreef:

  Voor het verjaardagsfeestje van mijn petekindje. 3 jaar wordt hij. Lekkere taart, heerlijke hapjes en overheerlijke drankjes! En op een gezonde manier! Ik kan niet wachten. (En waarschijnlijk zal ik niet kunnen wachten en het boek toch al eerder uittesten) 😉

  Like

 6. Lotte schreef:

  Die foto’s alleen al zijn een feestje voor het oog! 🎈 Dit jaar heb ik alle reden voor een feestje! Ik ben afgestudeerd als verloskundige, heb een fantastische baan gevonden en verhuisd naar het prachtige Den Haag! En als dat nog niet genoeg is, 15 juli ben ik jarig 🌟🥂. Dat wil ik natuurlijk vieren en daar hoort lekker eten natuurlijk bij!!

  Like

 7. Aileen schreef:

  Ik zou het boek graag willen winnen voor het vieren van de verjaardag van mijn moeder! Mijn ouders zouden dit jaar 25 jaar getrouwd zijn, maar mijn vader is begin vorig jaar overleden, dus moeten we de verjaardag van mijn moeder dit jaar maar wat extra bijzonder maken ☺️

  Like

 8. Tiffany schreef:

  Ik zou heel erg graag winnen. Om voor het feestje van mijn vriend die geslaagd is lekkere gerechten te koken! De andere boeken vallen ook erg in de smaak! Zou extra leuk zijn om ook dit feestje een geslaagd feestje te laten worden met de recepten van Rens kroes

  Like

 9. dbtoyou schreef:

  Super win actie! Ik wil dit boek graag winnen zodat ik als verrassing voor het tuinfeest voor mijn ouders trouwdag (30 jaar!!!) in Augustus allemaal lekker hapjes en drankjes kan maken en dat iedereen kan genieten en kan laten kennis maken met gezonde lekkernijen! Mijn ouders zijn sinds kort ook samen begonnen aan hardlopen en verdiepen zich steeds meer in de gezonde leefstijl en dat vind ik enorm goed van ze en ook heel leuk! Dit boek zal het tuinfeest het beste feest van de zomer maken!

  Like

 10. Lieke schreef:

  Ik zou het boek graag willen gebruiken voor mijn examenfeestje! Lekker eten zonder al te veel ongezonde dingen. Ongezonde dingen hoort er natuurlijk wel een beetje bij, we zijn immers geslaagd 🙂 Maar ik kan dit boek dus perfect hierbij gebruiken!

  Like

 11. Margo schreef:

  Voor mijn 20ste verjaardag die er binnenkort aankomt 🙂

  Like

 12. Reineke schreef:

  Mijn zoon wordt 5 over een paar weken en het lijkt me heel leuk een party ‘Rens-stele’ te geven!

  Like

 13. Aylin Kamali schreef:

  Lachen, genieten, houden van en eten! Het leven is één groot feest en dat mag iedere dag gevierd worden met een knaller van een boek! Ik zeg: ‘ Cheers, to life!’ ❤️

  Like

 14. Anne-Claire schreef:

  Voor mijn eigen dagelijkse feestje! Het leven moet gevierd worden dat gaat mij nog veel beter lukken met Rens’ boek 😎😄 heb je net gevolgd op insta!

  Like

 15. Sarah schreef:

  Ik word deze zomer 18! Ik wil een zoet feestje geven en lekker veel zelf maken. Als het even kan, een beetje gezond. Het boek van rens is daar echt perfect voor! Het lijkt me super leuk om de hapjes en drankjes te maken en mijn gasten te verassen met de originaliteit van Rens haar receptjes 🙂

  Like

 16. Merel van der Marel schreef:

  Binnenkort geef ik een summerparty voor mijn verjaardag! Hopelijk met hapjes van Rens!

  Like

 17. Naoual darrazi schreef:

  Ik wil graag winnen voor een zomerbarbequs met veel van mijn vrienden om de vakantie ff goed te eindigen x

  Like

 18. Olena schreef:

  Met hulp van’t nieuwe boek van Rens Kroes kan ik veel gezonde feestjes organiseren. Binnenkoort verjaardagsfeestje voor mijn zoontje. Want op allerlei feetjes worden er dikwijls ongezonde dingen aangeboden, die veel te veel suiker bevatten – taartjes met halve kilo suiker, frisdrank. Ieder mama wilt allerbeste voor haar kindjes. Ik de eerste 3 boeken van Rens, en die zijn echt goed. Ik heb al veel dingen gemakt. Ik zou heel graag de laatste boek van Rens winnen. 🙂

  Like

 19. Linn schreef:

  Wat een leuke prijs! Wat Pascale Naessens en Sandra Bekkari in België teweegbrengen, is Rens Kroes voor jullie. Maar stiekem ben ik ook helemaal fan van haar recepten! Ik zou dan ook heel graag dit leuke boek willen toevoegen aan mijn boekenkast. En meteen al een leuk feestje in gedachten. Aan het einde van de zomer geven we altijd een leuk tuinfeest om de verjaardag van onze 2 kids te vieren. Eentje heeft de pech om op 1 september te verjaren (moment waarop de Vlaamse scholen terug starten), dus met extra lekkere recepten uit dit boek kan het alleen maar een knalfeestje worden.

  Like

 20. Laura schreef:

  Lijkt me super gaaf om dit boek te winnen! Klinkt alsof er heerlijke gerechten in staan! Zou met hulp van deze gerechten graag over een paar weken een verrassings feestje voor mijn ouders organiseren omdat ze allebei een moeilijke tijd qua gezondheid meemaken.. Mijn vader heeft de komende tijd een aantal spannende onderzoeken in het ziekenhuis. Hopelijk zijn de uitkomsten hiervan positief en kunnen we daarna vieren dag hij gezond is! Mijn moeder is aan revalideren na een ongeluk en hopelijk kunnen we binnenkort vieren dat ook zij hersteld is. Dat zou allebei een feestje meer dan waard zijn!

  Like

 21. Jeanine de Rijke schreef:

  Wat ziet het boek er leuk uit!! Ik ben vooral benieuwd naar de drankjes om elke jars te kunnen vullen voor mijn bruiloft:) dat zou het feest alleen maar mooier maken!

  Liefs Jeanine

  Like

 22. Shanice schreef:

  Aaah wat ziet het boek er mooi uit! En wat zal ik al te graag de recepten uitproberen, o.a. voor mijn verjaardag a.s. zondag (16 juli) of op feestdagen wanneer ik met familie afspreek een healthy baksel uitprobeer en meeneem. Ik vind het heel leuk om mijn familie met gezonde recepten te inspireren en te laten zien dat gezond hartstikke lekker kan zijn. Zou een enorm leuks verjaardagscadeau zijn als ik het boek win! 🙂

  Like

 23. Kimberly schreef:

  Oehhh! Met dit boek kan het afstudeer/geslaagd feestje van m’n nicht even extra goed gevierd worden! Na een halfjaar alleen maar typen heeft zij een surprise party met lekkere healthy hapjes en drankjes wel verdient! Fingers crossed X

  Like

 24. Suzan schreef:

  Ik wil het boek graag winnen voor de babyborrel van mijn lieve nichtje in september!

  Like

 25. Jet schreef:

  Leukkk! Wat een gaaf boek weer zo te lezen en te zien. Het lijkt mij een perfect boek om te gebruiken voorval die prachtige zomeravonden met vriendinnen deze zomer ( hopen op mooi weer 😜). Met dit boek vol gezonde recepten kunnen we deze avondjes meerdere malen herhalen. Altijd beter natuurlijk! Een perfect boek voor knusse en vooral gezellige zomeravondjes!

  Like

 26. Carmen schreef:

  Ik wil m dolgraag winnen!
  Gewoon omdat het leven een feest is en je er zelf wat van moet maken! En dat lukt prima gezond met dit leuke boek.

  Like

 27. Sanne Oosterbroek schreef:

  Zou het boek graag winnen voor de verjaardag van mijn vriend 😄 Lijkt me erg leuk om hem te verassen ! 🍀

  Like

 28. Jorinda schreef:

  Wat leuk! Ik doe mee☺️ Voor welk feestje ik het boek zou willen winnen? Voor m’n nogal verlate examenfeestje😅 En voor alle andere leuke feestjes die te vieren zijn💃🏻

  Like

 29. Myrthe schreef:

  Jaaaaaa, heel graag. Sinds 2017 met 2 sportmaatjes erg ons best aan doen voor een gezond lichaam. We zijn lekker aan het sporten, onlangs onze eerste ‘run’ van 5 km meen gedaan maar de lekkere trek en feestjes halen ons geregeld nog uit balans. Tips hiervoor een lekkere maar vooral ook gezonde recepten zijn dus meer dan welkom. Dan kan ik een bij ons volgende feestje voor zorgen dat we genieten zonder schuldgevoel. Fingers crossen! 😊

  Like

 30. Lianne schreef:

  Jaaa heel graag!! Wij zijn ** als nieuwe buurtjes ** aan de buurt om een buurtbbq te organiseren en natuurlijk wil ik dan super goed voor de dag komen! Een beetje inspiratie is hierbij zeker niet verkeerd! En natuurlijk past dit boek heel mooi naast alle andere boeken in de kast!

  Like

 31. Nadie van Dijk schreef:

  1 september ga ik trouwen, en wat is nou een mooier feestje dan een bruiloft!
  We houden het feest redelijk bescheiden en ik vind het heel leuk om er een persoonlijke touch aan toe te voegen door ook zelf iets lekkers te maken. Een lekkere taart of hapjes bijvoorbeeld. Ik denk dat dit boek perfect is om inspiratie van leuke recepten op te doen 🙂

  Like

 32. hillegonda schreef:

  Ik zou hem super super graag winnen 😍

  Like

 33. Karen schreef:

  Wauw dit boek ziet er net zoals alle anderen weer prachtig uit! Mijn grootouders zijn eind augustus 60 jaar getrouwd en het zou fantastisch zijn om dat te kunnen vieren met een heerlijke bbq vol inspiratie uit dit boek zodat het 1 groot én mooi feest kan worden! 😍🎉

  Like

 34. Jenny schreef:

  Hoi,

  Wat een leuke giveaway!! Ik ga na de zomer op kamers en ik ga studeren dus wordt het leven een grote party! Dit boek zou echt suppeerrhandig zijn aangezien er fantastische recepten in staan! Ik ben een grote fan van Rens en ik zou het geweldig vinden als ik een kans maak!
  Liefs,
  Jenny

  Ps nog gefeliciteerd met je diplomaaaa!!!

  Like

 35. Ilse schreef:

  Ik zou thuis wel een feestje willen vieren met mijn gezin! Lekker met zijn vijven gezellig samen borrelen, dat lijkt me het allerleukst. Samen moet je er een feestje van maken toch? 😉 Gezelligheid is het belangrijkst, en een hapje hoort daar natuurlijk ook bij!

  Like

 36. Patricia schreef:

  Wij zijn komende maand vijf jaar getrouwd😇! Zou het erg leuk vinden een mini borrel voor vrienden te geven en inspiratie op te doen voor lekkere hapjes met een feestelijk tintje. Maak dan ook heeeeel graag kans op dit boek!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s