Ik ga het gewoon doen!

Het spookte al een tijdje in mijn hoofd. Een nieuw doel, een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap. En nu kan ik niet meer terug. Spannend!

Mijn next step: het lopen van een halve marathon!

De halve van Amsterdam

Ik heb me ingeschreven voor de halve marathon van Amsterdam. Het kriebelde al een tijdje maar nu was het moment. Ik heb dus nog een zomer om voor te bereiden, fysiek én mentaal! Volgend jaar ga ik in Amsterdam studeren dus dan kan ik de stad vast een beetje verkennen 😉

De halve marathon is een uitdaging. Ik loop vaak de wat kortere afstanden, op tempo. Maar tijdens een lange duurloop moet ik leren mijn tempo laag te houden zodat ik het zo twee uur kan volhouden. 

Ik liep al een tijdje zonder doel. Geen wedstrijden op komst en geen tijden waar ik onder wilde presteren, ik liep altijd maar gewoon wat. Dat is nu wel anders!


Mijn schema

Ja, ik volg een schema voor deze afstand. Een 12 weken plan opgesteld door Annemerel ak. @Annemerelcom en de Run2Day. Het schema bestaat uit 3 trainingen per week: een korte duurloop 40-50 minuten (met een eventuele eindsprint/mini interval), een interval training van ongeveer 6-10km en een lange duurloop die oploopt tot 115 minuten (dat is dus bijna 2 uur). De fylosofie achter dit schema is dat je snelheid opbouwd en lang leert lopen. Als je maximale afstand in de training nog onder de 20km zit dan is dat helemaal niet erg. Op ‘raceday’ zoals Annemerel dat zegt, komt het helemaal goed! Ik ben benieuwd 🙂

Dit schema is te vinden in het boek ‘Live Love Run’ geschreven door Annemerel.


En nu jij!

Wat is jou next step? Ik daag jou uit om een nieuw hardloopdoel te maken en die met mij te delen. Deel jou next step op instagram/Facebook of laat het hieronder in een reactie weten! 

Bekijk hier mijn video die gemaakt is door Sport Vibes over mijn halve marathon! (Werkt de link niet? Kopiër dan deze url https://youtu.be/4VFDmcfOZ94)

Liefs,

Maartje2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s