Een gezonde student zijn, hoe doe je dat?

CarrotsEr begint nu echt een einde aan te komen: de vakantie! En wat heb ik ervan genoten, maar wat ben ik stiekem blij dat het normale leven weer begint. Afgelopen week heb ik de introductiedagen van de universiteit mogen bijwonen en ik heb daar zo intens van genoten! Iedereen was super aardig; ik heb echt een heerlijke week gehad. Maar nu is het dan toch echt tijd om plaats te gaan nemen in de collegebanken, te luisten naar hoorcolleges, opdrachten maken tijdens werkcolleges en het gewone ritme weer op te pakken.

Er is nog een verandering plaats gevonden in mijn leven de afgelopen week. Ik ben namelijk verhuisd naar Amsterdam, maar dan echt hartje Amsterdam. Heerlijk! Ik kan hier alles zelf, maar dat brengt ook een heleboel verantwoordelijkheden met zich mee. Onder andere zelf koken en boodschappen doen. De afgelopen week heb ik alleen maar gegeten wat ik voorgeschoteld kreeg (oa. BBQ met vegaburgers, nasi, Surinaams – zonder kip voor mij – en pizza). Nu moet ik het zelf regelen. Ik heb dus een nieuw doel, buiten dat het eten wat ik koop vers en gezond is moet het nu ook low-budget zijn! Een uitdaging op zich, daarom wil ik daar nu ook wat meer over gaan bloggen. Er is een nieuw kopje: studentenvoer op mijn website toegevoegd. Ik wil elke maandagavond een blog online gooien waar ik low-budget receptjes deel, handige tips voor het boodschappen doen en life-hacks die het leven van een studentje een stukje makkelijker maken!

Ben jij een (aankomend) student en heb je vragen of juist hele handige tips die gedeeld moeten worden met de rest van wereld? Laat dan even een reactie achter of stuur mij een mailtje ik ben heel benieuwd wat jij graag terug zou willen zien in deze categorie.

Liefs,
Maartje ♥

Tekening-Website-Piet.jpg

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Liset schreef:

  Tip; neem aan het begin van de week alle folders van de supermarkten door. Zo weet je precies wat waar in de aanbieding is en ben je soms zelfs goedkoper uit dan op de markt.

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   Wat een super slim idee! Bedankt voor het delen Liset, deze ga ik zeker onthouden!

   Like

 2. Wendy schreef:

  Ga aan het eind van de markttijd naar de markt. De groente/fruit boer verkoopt vaak aan het eind van de markt is fruit voor een lager prijsje omdat hij er vanaf wil. Hier heb ik regelmatig 2 bakken aardbeien voor 2 of 3€. Scheelt zooo veeeel!!!

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   Ohja slim! Handige tip!

   Like

 3. Marloes schreef:

  Wat leuk! Ik zou graag wat meer tips willen voor lekkere (vegetarische) en gezonde “to-go” recepten. Voor als je een hele dag school hebt, bijvoorbeeld.

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   Leuk! Staat genoteerd, komt snel een blogje over online!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s