Low-budget boodschappen doen – STUDENTENVOER

Eten is leven. Leven is eten. Twee stellingen waarin je mij geen ongelijk kan geven. Maar nu is de vraag, hoe doe je dat dan? Weinig te besteden hebben maar wel de lekkere en gezonde dingen willen kopen.  Ik heb een lijstje met tips gemaakt voor ‘low-budget’ boodschappen waardoor het voor jou straks een eitje is om lekker gezond te eten zonder dat je daar veel geld aan kwijt bent!

  1. Koop boodschappen in voor een aantal dagen. Zeker als je alleen eet kun je vaak met 1 stuk groente of 1 pak pasta verschillende dagen doen. Koop dus zo in dat je voor bijvoorbeeld drie dagen al eten in huis hebt. En ja, dan heb ik het over AL HET ETEN! Ontbijtje, lunch, avondeten en snacks.
  2. Dan kom ik gelijk bij het tweede puntje: koop niet te veel snacks of korte termijn oplossingen. Ga bijvoorbeeld voor een heel brood in plaats van elke dag verse Italiaanse bollen!
  3. Kijk naar de datum, vaak krijg je korting op artikelen die niet lang meer houdbaar zijn. Voor jou geen probleem want je eet het toch op binnen nu en 1 Γ‘ 2 dagen en dat scheelt je soms wel tot 50%!!!
  4. Ga voor de aanbiedingen. Elke supermarkt heeft wel een boekje aan het begin van de winkel met de aanbiedingen van die week of dag. Bepaal dan wat je gaat eten en profiteer zo van de goedkoopste boodschappen.
  5. Eet groente en fruit uit het seizoen. De prijzen zijn dan super laag en het is lekker afwisselde eten door het jaar heen πŸ™‚
  6. Kies voor het huismerk als het niet ten koste gaat van de voedingswaarde die het product bevat. Je hoeft niet altijd een merk te kiezen en dus de dure variant. Van amandelmelk bijvoorbeeld is er vaak een huismerk variant die precies dezelfde ingrediΓ«nten bevat als de duren merken!
  7. Ga voor groot! Maak van voordeelverpakkingen je beste vrienden want ze zijn GOEDKOOP! Het enige wat je dan nog nodig hebt is vershoudfolie of bakjes die je goed kunt afsluiten maar die investeringen heb je er zo uit!
  8. Meal-prepping! Dit klinkt als rijst, broccoli en kip maar het kan ook anders! Kies voor een groente een vleesvervanger en koolhydraten en maak voor de komende drie dagen vast avondeten. Kies iets wat koud lekker is of zorg dat je het op kan warmen in een pannetje op de desbetreffende avond. Scheelt tijd, scheelt geld en scheelt nadenken. Bovendien kun je dit ook overal eten en heb je daar dus geen omkijken meer na, ideaal toch?!
  9. Drink veel water, GRATIS!!! En als je wat lekkers/anders te drinken wilt kies dan voor een aanmaak limonade of een sapje die in de aanbieding is. Alcoholische drankje zijn in de supermarkt veel goedkoper dan in een kroeg, just saying…
  10. Last but not least maak een overzichtje voor jezelf wat je per week gaat uitgeven aan boodschappen. Zo kun je gericht met geld op pad en koop je geen ‘extraatjes’. Meten is weten. In all cases!

En nu? Happy Shopping! Boodschappen doen is een eitje en super leuk! Wat eet jij vanavond? 

Liefs,

Maartje

Lees ook: 2-1 wraps! Ideaal en makkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s