Op naar de start!

Zondag is het zover, mijn eerste halve marathon. Ik heb er zin in, ik ben gespannen en ik heb er vertrouwen in! Ik heb er hard voor getraind, dingen voor moeten doen en dingen voor moeten laten, kom maar op! Op naar de start!

De afgelopen weken

Ik begon 12 weken geleden met het trainingsschema van Annemerel en de Run2Day, hier lees je precies hoe mijn schema er uit zag. Ik liep hard in mijn vakantie, op dagen dat ik eigenlijk geen had en op momenten dat ik aan het racen was tegen de klok om nog op tijd te zijn voor mijn volgende college/afspraak. Na vier weken schreef ik weer een blog over de afgelopen trainingen en hoe het allemaal beviel om opeens zo vaak per week te trainen. Ik trainde door met het schema tot een paar weken terug. Door verschillende omstandigheden lukte het me niet meer om drie dagen in de week precies volgens schema te lopen. Ik had ondertussen al wel zoveel ervaring opgedaan dat ik het prima zelf kon invullen dacht ik zo, dus ik bleef lopen op momenten dat het tussen door kon. Soms was dat drie dagen achter elkaar en de rest van de week niet en soms was het heel mooi om de dag. Ik deelde zelf mijn afstanden en tijden in en liep mijn langste duurloop van 22 (!) kilometer. De afgelopen week heb ik eigenlijk maar één keer gerend, een vijf kilometer run. Kort. Heel kort. Waarom? Energie ‘bewaren’ voor zondag! Theoretisch gezien klopt hier natuurlijk helemaal geen zak van maar in de praktijk blijkt dit soms wel te werken. Dat gaan we nu uittesten dus!

Mijn verwachtingen

Mijn verwachtingen heb ik best hoog liggen voor mezelf. Ik wil eigenlijk de halve marathon lopen op het tempo waarop ik de Dam tot Damloop ook liep met speling van 5 seconde per km/min. Dit betekend dat ik wil lopen met een pace van 5:00 min/km (= 12 km/uur). Of ik dit gaat lukken? Echt geen idee. Maar dit is mijn streven. Mijn eindtijd zou dan dus 105,5 minuten zijn (= 1 uur, 45 minuten en 30 seconde).

Zie ik jou of zie jij mij?

Ben jij zondag ook aanwezig in het startvak, dan wil ik je ontzettend veel succes en plezier wensen, dat het een mooie race mag worden! Ben je zondag niet aanwezig maar wil je wel weten of ik mijn streeftijd haal dan kan je mij volgen door het downloaden van deze app en dan kan je mij vinden onder mijn naam of onder mijn startnummer: 30154.

Ik heb er in elk geval super veel zin in en laten we vooral niet vergeten om te genieten tijdens deze run door de mooiste stad van Nederland 😉

Liefs,
Maartje ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s