Ben ik klaar voor morgen?!

Jaja, morgen is het zover: mijn tweede halve marathon! Deze keer ga ik er met een andere insteek in, ik ga hem uitlopen binnen de 2 uur. Nee dat klopt, dat is geen PR. ‘Maar waarom dan?’ Vraag je je dan af?

Mijn vorige halve marathon rende ik afgelopen Oktober in Amsterdam. “Ik doe dit nooit meer” zei ik toen ik over de finish kwam. (Lees hier het hele raceverslag). Toch besloot ik me in te schrijven voor deze halve.

Ik loop elk jaar in Linschoten, maar tot nu toe elke keer de 5,3K. Het is dus ‘traditie’ om aan dit evenement deel te nemen en dus dacht ik: ik ga die 21,1 gewoon doen! Zoals ik in deze video uitleg moet je soms gewoon gaan. Verstand op nul en ‘we zien het wel’.

Eigenlijk had ik niet zoveel vertrouwen in deze halve. Mijn trainingen waren niet structureel, ik papte wat aan, liep een kilometertjes hier en een kilometertjes daar. Ik deed 3 lange duurloopjes, verder veel trainingen in de sportschool met gewichtjes (kracht+conditie) en ik heb wat kilometers op de loopband gemaakt.

Vorige week liep ik 20 kilometer. Een PR! De kilometers gingen langzaam maar makkelijk. Is dit een goede generale? Of een slopende repetitie?

Wat er de vorige keer fout ging was dat ik te hoog inzette. Ik wilde perse binnen de 1:45:00u lopen waardoor ik mezelf elke keer zat op te jagen. Nu is het doel dus; genieten & gewoon gaan!

Ik heb er in elk geval zin in!

Liefs,

Maartje

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s