Eiwitrijke oliebollen

Het is de ALLERLAATSTE dag van 2017, ik heb super veel zin in het nieuwe jaar en daarom sluiten we het jaar vandaag knallend af! Dit receptje is van vorig jaar, maar beviel zo goed dat die dit jaar gewoon wéér mee kan!

Heb je weinig tijd maar wel zin ik gezonde oliebollen bordevol eiwitten? Deze heerlijke bollen staan binnen een halfuurtje op de tafel! En dat is natuurlijk een feestelijk afsluiting en een heerlijk gezond begin van het nieuwe jaar!

Ingrediënten

• 150g rozijnen

• 500g Griekse yoghurt

• 3 eiwitten

• 20g kokosolie

• 60g eiwitpoeder (vanille)

• 300g bloem

• Snufje zout

Optioneel: 20g goodgoodbrand suiker of 5 druppels stevia

Bereidingswijze: Wel de rozijnen in kokend water. Doe de Griekse yoghurt, eiwitten en kokosolie in een kom. Doe het eiwitpoeder, bloem en in een andere kom en mix het door elkaar. Doe nu de droge ingrediënten bij de andere mix en roer het tot een glad beslag. Voeg als laatste de gewelde rozijnen toe. Pak nu twee lepels en maak bolletjes van het deeg. Doe de bollen 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) tot ze goudbruin zijn. HAPPY NEW YEAR!

Ik wens iedereen het allerbeste toe voor 2018! Dat het maar een gezond, sportief, gezellig en energiek jaar mag worden!

Liefs,

Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s