De halve van Egmond

Want die 21 kilometer kennen we inmiddels wel na Amsterdam en Linschoten! In Egmond is het wel andere koek. Door de duinen, in de wind en natuurlijk… over het STRAND!

De aanmelding voor deze halve was redelijk impulsief, maar ik heb er vertrouwen in dat ik er goed genoeg voor heb getraind. Ik heb Linschoten (eind december) nog in mijn benen zitten, dus ik hoef alleen maar ‘fit’ te blijven en lekker te blijven lopen dacht ik zo!

Deze halve marathon is echt andere koek, geen PR en dus geen snelle halve. Vanwege het parcours – en de ervaring van mijn vorige wedstrijd – ga ik op mijn eigen tempo lopen, en als enige doel: onder de twee uur. En 1u 59m 59s is dus ook goed.

Het gevreesde parcours? STRAND! Met het strand weet je het dus nooit. Met veel geluk staat het water zo dat je wel goed kan lopen over het – aan het water liggende – ‘harde’ zand. Heb je pech, dan mag je ploeteren door het mulle zand.

Ik heb dus even een kleine research gedaan (Lees: parcours online bekeken), iets wat ik normaal gesproken dus nooit doe. Maaar.. ik hoorde nu dus dat deze run door de duinen en over het strand was, dus ik besloot toch maar even een kijkje te nemen.

Bron: http://www.sauconyegmondhalvemarathon.nl/halvemarathon/parcours/

De start en de finish zijn dus op dezelfde plek, en je begint met 7 km over het strand. De bocht om het duinreservaat binnen. Door een camping, over onverharde wegen (later wel verharde) en smalle weggetjes loop je weet terug naar Egmond. Daar moet je een – letterlijk gequote – behoorlijke heuvel over, en zo klim je Egmond aan zee weer in. Via de vuurtoren, waar uiteraard nog een laatste klim op je staat te wachten loop je naar de finish.

Poe!

Zoals ik al zei: de zelfde afstand, maar mijn focus ligt zeker anders dan bij mijn vorige halve marathons!

Zie ik jou ook aan de start? Of stuur je me een digitale hug via instagram? 😋

Liefs,

Maartje

Op Texel vorige week oefende ik vast met de duinen, heuvels & de WIND! Ik was alleen al helemaal stuk na 5 kilometer, haha!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ahob mas schreef:

  Ik stuur je een digitale hug. Ben zelf begonnen met trainen voot dr 10 km in oktober. Na 2 maanden niks doen toch weer bezig. Heb er in ieder geval vertrouwen in. Msaar, digitale hugs voor jou en een beetje fairy dust zodat je onder die 2 uur blijft

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   Haha super goed bezig en alvast BEDANKT! 😉✨

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s