Even een stapje terug

“10 km, YES! Voelde goed, ging  lekker, hoog tempo. Hopppaa!” riep ik afgelopen donderdag. Tot ik had gedoucht, lekker was omgekleed en ’s avonds op de bank zat. Ik voelde wat steken in de buitenkant van mijn linkerknie. “Huh?” Mijn eerste reactie was een verbazing die omgezet werd in een “acht joh, dat is morgen weer over”. En inderdaad, de volgende dag nergens meer last van. Een dag later liep ik weer een rondje. Nu voelde ik tijdens de run al soms wat in mijn knie, wat was hier aan de hand?!

Ik besloot het bij een korte afstand te houden en thuis aangekomen voelde ik aan mijn knie, niks geks. Toch bleef er iets in mij knagen en zeggen: “dit is niet goed”. Ik besloot rust te nemen, even niet hardlopen. Ik keek het even aan, ik volgde een lesje body pump – op de lunges na, die verving ik door squats, mijn knie vond de lunges echt niet prettig – ik deed weer eens een groepssessie yoga en ik deed-corestability. Maar telkens af ik van mijn flatje naar beneden liep voelde ik die stomme knie weer steken!

fotoboek8

Tot vandaag, ik besloot naar de ASICS winkel te gaan voor een loop-analyse en ik hoopte een soort uitleg van iemand wat dit was en wat ik eraan kon doen. Ik had ondertussen zelf al het een en ander op internet opgezocht, maar met weinig resultaat. Erik (@run.erik), werkzaam in de ASICS flagshipstore vertelde me dat hij hetzelfde had gehad en dat eigenlijk niks anders hielp dan spierversterkende oefeningen en rust pakken, een stapje terug dus. Het zou kunnen helpen om nieuwe schoenen aan te schaffen – die zitten gewoon weer goed, bieden ondersteuning op de juiste plekken en hebben lekker veel demping, maar schoenen waren niet de oorzaak.

Dus, nu zit ik hier, achter mijn laptopje te typen. Ik ga zo nog naar de sportschool om de spierversterkende oefeningen uit te proberen en daarna nog even een lesje yoga volgen om alle spanningen even uit mijn lichaam te laten verdwijnen!

Voor nu: RUST! Ik ga luisteren naar mijn lichaam en het lopen, volgende week ergens, weer rustig oppakken. I’ll keep you posted!

Liefs,
Maartje ♥

fotoboek5

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s