Ik ging ‘even’ langs de fysio

image2 2
‘Als een boer met kiespijn na mijn run-wandel sessie afgelopen zondag..’

Een pijntje in mijn knie.. Ik vertelde deze blog dat ik – nu ongeveer anderhalve week – last had van mijn knie. Een week rust, dat moest vast wel genoeg zijn dacht ik zo. Dus gistermiddag besloot ik samen met mijn vriend op een hele lage pace stukjes rennen en wandelen af te wisselen, eens kijken hoe dat zou gaan..

Slecht. Heel erg slecht! Ik hoopte stiekem dat ik na een week rust zodanig was hersteld, dat me dit wel pijnvrij zou moeten lukken, maar niets was minder waar. Onder mijn post gisteravond kreeg ik ontzettend veel lieve reacties van jullie en ook heel veel tips van mensen die dit herkende, mensen die zelf fysiotherapeut waren of bij de fysio waren geweest voor soort gelijke klachten. TOP! Stiekem dacht ik nog: een nachtje slapen, dan is het gewoon allemaal over en kan ik gewoon weer lekker gaan rennen.

Iedereen die wel eens een zelfde soort klacht heeft (gehad) reageerde met super handige tips!

De meest voorkomende tip was toch wel: ‘Ga eens langs bij de fysio’. Ik wilde dit eigenlijk niet, want dan geef je toe dat je echt een ‘blessure’ hebt, maar aan de andere kant wilde ik gewoon dat deze onzin zo snel mogelijk weer voorbij was dus ik besloot jullie advies op te volgen. Met dank aan Manon – herstellende van een blessure – besloot ik vanochtend het ‘Sport Medisch Centrum Amsterdam’ op te bellen voor een afspraak. Zo gezegd zo gedaan, om 13.00 mocht ik langskomen. Oké, let’s do this!

image1 2
‘I think ‘recovery’ is honestly the most badass thing a person can do’

Ik mocht eerst uitleggen wat ik had gedaan, hoe lang ik er al last van had en waar ik het precies voelde. Toen mocht ik gaan liggen en begon ze te masseren op mijn knie en buitenkant van mijn bovenbeen. ‘Doet dit pijn?’ *terwijl ze met alle kracht die ze in zich had op mijn spieren en pezen aan het drukken was*.

Toen waren er twee oplossingen mogelijk:

 1. Door masseren, hopen dat het langzaam wegtrekt
 2. Dry-Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Bron

Er werd aangeraden om voor dat laatste te gaan. Ik had hier al wel eens over gehoord maar nog nooit zelf ervaren. Met een twijfel zei ik: ‘doe dat laatste maar..’.

image3 3

Een halve minuut later was het voorbij en mocht ik weer gaan staan – nee ik ga jullie niet bang maken met enge verhalen, want dat was het helemaal niet! En ik ga ook niet zeggen dat het prettig was want dat was het al helemaal niet, haha! Maar goed, volgende week een nieuwe afspraak en voor nu: EEN WEEK NIET RENNEN, vandaag en morgen even helemaal niks en daarna mag ik weer rustig sporten zolang ik nergens pijn voel. Denk aan fietsen, core-stability en yoga. Dusss…. dit is echt zo niks voor mij! Stil zitten en rusten.. ik vindt het maar stom.

Toch ga ik heel goed luisteren en doen wat de fysio zegt, ik zet geen stap meer en ik wacht rustig op onze volgende afspraak. Ik wil namelijk dat dit ZO SNEL MOGELIJK OVER IS! Ik wordt helemaal gek als ik al jullie mooi hardloop foto’s zie en dan denk ik: ‘ik wil dat ook!’, maar ik weet dat ik dat alleen maar ga bereiken als ik nu rust neem.

Dus dat ga ik doen. Volgende week weer een nieuwe update!

Liefs,
Maartje ♥

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse schreef:

  Ahhh sterkte! Maar aan je mindset zal het niet liggen. 💪

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   hihi, dankjewel lieve Ilse! ❤

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s