Het is best vermoeiend…

Hoe kan je daar nou moe van worden hoor ik je denken? Nou dat zal ik je even uitleggen. Maar voor dat ik dat doe neem ik je even mee naar gisterochtend toen ik mijn tweede bezoekje bracht aan het Medisch Sportcentrum Amsterdam.

>> Lees hier mijn blog toen ik vorige week langs de fysio ging, mocht je die gemist hebben!

Ik kwam binnen en mocht vertellen hoeveel last ik had gehad sinds vorige week. Eigenlijk ging het best wel heel goed tot vrijdagavond. Ik ging stappen – want ja, ik ben gewoon student en ik doe dat zo nu en dan πŸ˜‰ – en heb waarschijnlijk iets te veel gedanst/gesprongen/gerend. In elk geval werd ik de volgende ochtend niet alleen met een kater wakker maar ook met heftige (lees: wel verdraagbaar maar ontzettend vervelend) steken in mijn knie. Sinds toen is het wel beter geworden, maar was het niet zoals dinsdag en woensdag.

De fysiotherapeute begon weer met masseren, er zat dit keer nog een andere (beginnende) fysiotherapeute bij die even kwam kijken, was ik eigenlijk alleen maar blij mee maar daar kom ik zo op. Ze vroegen me waar ik pijn had, wat ik precies voelde en er werd een echo (ja Γ©cht!) van de weefsels in Β mijn knie gemaakt. Je kon hierop zien dat er een irritatie zat, maar er was geen heftige ‘verdikking’ te zien. Pfjjoe!

En toen kwam de vraag waar ik eigenlijk al de hele tijd op zat te wachten:

“Nog een keertje dry-needling dan maar?”

De vorige keer vond ik het wel mee vallen (korte duur en de dag erna voelde het ZO GOED!) dus ik besloot hier gelijk mee in te stemmen. Hier komt het voordeel van een derde persoon in dezelfde kamer om de hoek kijken, terwijl er aan de ene kant in mijn knie op een hele vervelende (ja, deze keer was veel pijnlijker en langer….) manier in mijn Β knie werd geprikt kon ik aan de andere kant met het meisje dat erbij zat praten over zomervakanties, witte stranden en blauwe zeeΓ«n. Dit ging tot een zeker moment goed maar na een enorme pijnscheut besloten dat er genoeg geprikt was. Ik kreeg krachtoefeningetjes mee waar ik thuis mee aan de slag mocht en zei vriendelijk bedankt en gedag.

Gister, de hele dag pijn. Ik kon niet fietsen (lees: geen kracht zetten met mijn linker been, en dan wordt fietsen best wel lastig..), niet lopen – was er nog een andere manier om mij te verplaatsen nu?! Staan deed pijn, tenzij ik uitsluitend op mijn rechter been stond. Zitten deed pijn, was heel fijn (NOT!) want ik had nog vier uur college.. En toen ik eigenlijk na deze lange dag mijn bed in wilde duiken (wat overigens ook niet lukte uiteraard) deed zelfs gewoon liggen pijn. Ik was het helemaal zat, paracetemol erin en ogen dicht.

Vanochtend toen de wekker ging sprong ik uit bed, ik had ten slotte vorige week dinsdag ook geen last meer! Nu kwam ik helaas tot de ontdekking dat dat vandaag het geval niet was. Ik ging op de fiets naar college, het deed geen pijn maar het was gewoon zo’n continue pijnsteekje dat druk uitoefende op mijn knie. Met lopen hetzelfde. Met zitten hetzelfde. Ik word er gewoon MOE van! Ik doe al drie weken niks, zit hier een beetje te niksen terwijl ik continu last heb. Het liefst wil ik gewoon in bed liggen en er pas weer uit komen als deze onzin voorbij is..

“It will be allright some day. That day is just not today.”

OkΓ©, mijn gevoelens staan weer even op papier (naja, soort van papier) en ik ga volgende volgende week voor een positievere update πŸ™‚

Liefs,
MaartjeΒ β™₯

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. dutchrunnergirl schreef:

  Balen Maartje, hoopt dat het gauw weer beter gaat

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   Jaa dankjewel voor je lieve berichtje β™₯️β™₯️

   Like

 2. Mirthe schreef:

  Goed dat je ook de slechte tijden met ons deelt! Veel beterschap en veel liefs!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s