Rijkgevuld bananenbrood

Het leuke en makkelijke van een bananenbrood is dat het eigenlijk helemaal niet zoveel tijd kost om er een te maken. In principe gooi je alles in de blender en giet je dat vervolgens in een bakvorm zodat het de oven in kan. Als ik thuis studeer dan maak ik wel een tijdens mijn pauze gewoon zo iets makkelijks. Niet over nadenken & voor de komende week een heerlijke snack! Oké komt ie!

Ingrediënten:

 • 2 bananen + 1/2 als topping
 • 3 eieren
 • 12 dadels
 • 100g speltmeel
 • 50g boekweitmeel
 • 100g cranberry’s
 • 2 el chia zaad
 • 2 el lijnzaad
 • 2 el sesame zaad
 • 2 el geraspte kokos
 • 2 el amandelschaafsel

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden en doe de bananen en eieren in de blender. Doe in een kom alle andere ingrediënten. Giet het banaan-ei-mengsel vervolgens bij de droge ingrediënten en mix tot een mooi beslag. Doe wat keukenpapier in een bakvorm en giet het beslag erin, je kan het brood Nh nog toppen met een halve banaan. Zet vervolgens voor 35-45 minuten (lees: kijk vanaf 35 minuten af en toe even hoe het gaat, elke oven is anders). Klaar? Laat even afkoelen en snijd in gelijke plakken, enjoy!

Liefs,

Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s