Hardlopen met Evy – interview + winactie!

“Hardlopen met Evy” is met ruim een miljoen downloads één van de populairste hardloopapp van Nederland en België. Ik mocht Evy Gruyaert interviewen én ook nog een download (inclusief 300 punten = een trainingsschema naar keuze) van haar app weggeven! Lees je mee?

Wat is de reden dat je ‘hardlopen met Evy’ bent begonnen?

“Ik was tv-presentatrice bij het programma Vlaanderen sportland, hier werd ik uitgedaagd om mee te doen met een hardloop challenge, de bedoeling was dat ik van 5 kilometer ging opbouwen naar 20 (!) kilometer.”

Ze maakte een schema bij de sportdokter waarin ze elke week een kilometer extra liep tot de 20 kilometer was bereikt. Eerst moesten die eerste 5 kilometers worden gehaald, want nu deed ze eigenlijk alleen maar sprinten, langere afstanden waren niet echt haar ding.

“Ik besloot een boek te schrijven over het schema want ik merkte dat menen het leuk vonden dat hardlopen zo werd aangedragen. Daarna een probeersel met een app en toen is het balletje gaan rollen, helemaal tot in Nederland!”

Evy heeft nooit geïnvesteerd in reclame, mond-tot-mond reclame was genoeg en er waren binnen no-time miljoenen downloads, ook illegaal. Maar dat vond ik niet erg, zegt Evy vol overtuiging, het voelde als een eer!

Was je zelf altijd al een fanatieke hardloper?

“Nee, ik ben echt door het programma begonnen met de wat langere afstanden. Ik maakte snel ongelofelijke voorderingen en ik begon het tof te vinden, zelf de duurlopen van 20 kilometer gingen mij nu goed af. Door te trainen vond ik het steeds leuker worden”

Evy is in 2006 begonnen met hardlopen, eerder deed ze het alleen maar als straf tijdens LO of als ze de bus moest halen. Wel heeft ze aan turnen, zwemmen en atletiek gedaan. Maar ook hier dus alleen de korte snelle sprintjes.

hardlopen-met-evy

Was er iemand die op het hardloop gebied voor jou echt een voorbeeld was/is?

“Mijn vriendinnen zijn een voorbeeld voor mij, met het drukke leven dat ze hebben toch nog hardlopen en tijd voor zichzelf vrijmaken. Dat is een kunst op zich en dat zie ik als voorbeeld.”

Ze zegt dat ze zich niet met topsport spiegelt, ze is immers geen topsporter maar doet het juist voor haar plezier. “Dan maak ik mijn hoofd leeg en zit ik gewoon weer lekker in mijn vel.” Marathons staan niet op de planning, eigenlijk geen enkele wedstrijd. Als ze mee doet dan doet ze het voor haar plezier, ze wilt mensen een duwtje in de rug geven op een haalbare en realistische manier.

drukke levens en toch sporten, dan zijn heldinnen. ‘De nieuwe man, maar what about de nieuwe vrouw?!’

Doe je naast hardlopen nog een andere sport, of heb je ooit een andere sport beoefend?

“Zoals eerder al is gezegd heb ik zwemmen, atletiek en turnen gedaan. Op het moment doe ik eigenlijk alleen maar aan hardlopen en yoga. Ik vind yoga superbelangrijk, zeker in combinatie met hardlopen want het zijn eigenlijk twee uiterste die samen een perfectie combinatie vormen voor een gezond en gebalanceerd leven.”

Evy geeft ook graag yogalessen en deze zijn ook terug te vinden in de app, ‘omdat yoga-scholen niet bij iedereen om de hoek zijn is dit de ideale oplossing om toch aan een uurtje yoga per week ze komen,’ zegt ze enthousiast.

“Yoga is een countersport voor het lopen en dus goed te combineren om de spieren lang te houden en dus minder blessures te krijgen”

763

Wat is het doel dat je wilt bereiken met de app/’hardlopen met Evy’?

“Spread the word. Plezier van sporten onderstrepen en als een extra duwtje om uit die zetel te raken. Ik wil mensen zelf laten ervaren dat het heel leuk is.

Natuurlijk wil ze de app blijven updaten; mooi en vernieuwend. Ook is er recent een community gemaakt; makkelijk contact vooral als het moeilijk is in het begin en je kan er met al je vragen terecht. Ook is er een extra aanmoediging door middel van challenges.

Klik op deze site op de button ‘ik doe mee’ dan maak je kans op leuke prijzen om gemotiveerd te blijven!

hardlopenmetevy_logo_small.jpg

Wat raad je mensen aan die sneller willen worden?

“Als je sneller wilt worden moet je sneller rennen en dus: intervaltraining!” Ook hiervan is een schema op de app te vinden. Niet alleen voor beginners maar ook juist voor de gevorderde lopers die een PR willen neerzetten op hun favoriete afstand!

Hoe ziet een gemiddelde (trainings)week voor jou eruit?

“Door mijn flexibele en onregelmatige agenda heb ik geen vaste dagen waarop ik train. Op zondagavond maak ik een sportplanning voor de volgende week waarin ik precies zet wanneer en hoe lang ik ga rennen of yoga ga doen. Met drie herinneringen op mijn telefoon zodat ik echt niet vergeet om het ook echt te gaan doen. Ik moet echt een moment vrijmaken en inplannen omdat het er anders niet van komt. “

Ze zorgt ervoor dat ze twee keer per week een hardloop training doet en twee keer per week een uurtje yoga doet.

“Een afspraak met mezelf is heilig, dus als ik in plan om dan te gaan lopen dan zorg ik dat ik geen afspraken maak op dat moment zodat ik echt lekker kan gaan lopen!”

evyleft.png

Wat is jouw mooiste hardloopervaring?

“Toen ik mee deed aan de Dam tot Dam loop was er een ongelofelijk mooie sfeer, er waren ontzettend veel toffe madamme die met het hardlopen waren begonnen en nu hier stonden. Die positieve energie blijft mij altijd bij”

Is er iemand in jouw omgeving die jou vanaf het begin heel erg heeft gesteund?

“Mijn partner heeft mij natuurlijk wel gesteund maar eigenlijk probeerde ik alles zoveel mogelijk zelf te doen. Ik heb immers ook mezelf leren hardlopen en ze kon nu eindelijk al haar energie kwijt in deze nieuwe droom. Hardlopen was op dat moment nog helemaal niet populair dus vanuit niks is het een heel ding geworden, dat vind ik tof!”

Last but nog least, wat is jouw favoriete quote/uitspraak?

 ‘don’t make change to complicate just the begin’

Dit geldt ook voor hardlopen, geen onrealistisch hoog doel stellen. Begin gewoon, zet een haalbaar doel. Bijvoorbeeld: ‘dit jaar ga ik 5 kilometer lopen en plezier hebben’. Gewoon beginnen, kom uit je zetel en doe de eerste training, die is het moeilijkst.

dsc_1186
September 2016 – een evenement van Evy en VSM waar ik samen met Jip Sanders was.

WINNEN

Wil jij de (gratis) app downloaden en een voucher code van 300 punten (t.w.v. een trainingsschema op alle niveau’s zie onderstaande foto met de opties) winnen?

Laat mij dan onder deze instagramfoto weten waarom jij ooit begonnen bent met hardlopen OF waarom je graag wilt beginnen, je moet mij (@gezondereceptjes) & Evy (@evy_gruyaert) wel even volgen natuurlijk 😉

Je kan meedoen tot vrijdag 2 maart 23:59. Zaterdag 3 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Liefs,Maartje ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s