Kokos kwarktaart met blauwe bessen

Ik ben fan van ontbijtjes, en vooral als ik lekker kan variëren. Veel fruit en (plantaardige)yoghurt is mijn favoriet! Daarom maakte ik deze keer een heerlijke taart, mét fruit & met kokosyoghurt. Verder is de bodem van deze taart rijk gevuld en super gezond; lees: havermout & cranberry’s! Tijd voor het receptje? Lees maar mee.Ingrediënten

Vulling

  • 700 mL kokosyoghurt
  • 125g bevroren blauwe bessen
  • 50g eiwitpoeder @personalprotein + 2 shotjes vanille (vanille extract)
  • 400mL water
  • Agar agar of gelantine blaadjes

Bodem

  • 150g boekweitmeel
  • 50g havermout
  • 2 el kokosolie
  • 100g geweekte cranberry’s

Bereiding: week de cranberry’s in (kokend) heet water. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en doe de overige ingrediënten in de blender. Als de cranberry’s ongeveer 10 minuutjes hebben geweekt mogen ze bij de overige ingrediënten in de keukenmachine. Pak een springvorm (leg wat bakpapier op de bodem of vet de vorm goed in) en druk het bodemdeeg goed tegen de bodem en een beetje tegen de zijkant. Zet vervolgens voor een kwartiertje in de oven. De overige ingrediënten (behalve agar agar) kunnen in de blender worden gemixt tot een glad beslag. Doe 100ml water in een pannentje en doe 10g agar agar erdoorheen, laat het niet koken maar wel Intrekken. Doe steeds een beetje van heg mengsel van vulling in het pannentje tot het helemaal gemengd is.Als de bodem klaar is kan het yoghurt-blauwe bessen mengsel op de bodem worden gegoten. zet in de koelkast voor minimaal 5 uur (een nachtje is het handigst).Als de taart wat is opgestijfd kan hij versiert worden met overige blauwe bessen, lijnzaad en kokosrasp.Serveer koud, eet als ontbijt of deel uit op een feestje!

Liefs,

Maartje ♥️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s