Nationale-spinazie-dag, kan het nog gekker?!

Nationale spinazie dag? Bestaat dat? JA echt! Toen ik het vanmiddag hoorde kon ik het eigenlijk ook niet geloven, maar tegenwoordig is elke dag wel gekroond tot een ‘nationale… dag’, dus ja, dan past deze wel prima in het rijtje! Mocht je me niet geloven, hieronder een aantal bronnen die het bevestigen (voel je vooral niet schuldig als je me niet geloofd hoor, ik vind het zelf ook nog steeds best bizar, haha! Op deze sites zijn overigens alle ‘nationale… dagen’ te vinden, je kan maar beter voorbereid zijn toch ;-))

bron 1bron 2Β – bron 3

Met spinazie kan je ongeveer alles. Koken, bakken (in een omelet bijvoorbeeld), rauw eten of door een smoothie blenden. En dat laatste is eigenlijk wat ik het liefste doe, want wauuw, die kleur maakt het toch altijd wel helemaal af!

Maar waarom gooien we spinazie dan overal doorheen? Niet alleen voor de kleur toch? Zekerweten van niet, spinazie is een superfood die (vind ik) nogal ondergewaardeerd wordt. Spinazie bevat ijzer (ijzer tekort kan tot bloedarmoede leiden), plantaardige omega-3 vetten, veel voedingsvezels (verzadigd gevoel) en vet veel vitaminen en mineralen, die ik nu niet allemaal ga opnoemen want dat wordt het wel een heeul saai stuk, maar believe me: super gezond dus! Mocht je toch interesse hebben in de specifieke vitaminen en mineralen dan verwijs ik je door naar mijn grote vriend google πŸ˜‰

OkΓ©, we zijn nu dus tot de conclusie gekomen dat spinazie super duper gezond is! Maar wat kan je dan allemaal met spinazie? Daarom hieronder mijn favoriete receptjes met spinazie!

De wel bekende groene smoothie!

img_4801

Spinazie regenboog saladeΒ 

6241690720_img_2717

couscous salade ‘on the go!’

img_0632

Groene smoothie 2.0

300mL water, 50g havermout, 2 handjes bladspinazie, 1 el cashewpasta (of 10g geweekte cashews), 1 banaan en 1 shot kokos flavour (of 10g geraspte kokos). Alles in de blender en klaar!

img_7509

Heb jij een van mijn receptjes gemaakt? Sharing is caring! Deel jouw foto’s met mij via instagram, Facebook of mail en dan zie je jouw foto’s terug op mijn instagram pagina πŸ™‚

Liefs,

MaartjeΒ β™₯

 

 

bron uitgelichte afbeelding (bovenaan blog): pinterest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s