Bloemkoolbodem pizza met warme tomaat

Want met de zomer voor de deur wil je jezelf eigenlijk toch wel even verwennen zonder dat je gelijk een hele ongezonde maaltijd of koolhydratenbom (lees: normale pizza) naar binnen werkt. De oplossing is simpel, makkelijk én … GEZOND! Een licht verteerbare maaltijd, binnen een halfuurtje op tafel en supergezond 🙂

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om te komen koken in de keuken van Smulweb, ja je weet wel, die ene website met miljoenen unieke bezoekers per maand. Koken? Kom maar door dacht ik. Dat doe ik graag, ik laat ze wel even zien wat ik kan! Samen met nog zo’n 15 andere foodbloggers kregen we eerst een uitleg over de JOYN tomaten, dit was de basis van deze dag en de recepten moesten hier ook op gebaseerd zijn. De JOYN tomaat is een Hollandse trostomaat van Looye Kwekers die uitsluitend wordt beschermd met biologische bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van de JOYN tomaat is hoog omdat de tomaten mogen doorgroeien tot alle tomaten even rood gekleurd zijn. Daarna worden ze zorgvuldig geselecteerd zodat alleen de beste tomaten het stempeltje ‘JOYN’ krijgen!

Na de uitleg werden we verdeeld in vier groepen, we moesten zelf aan de slag met verschillende ingrediënten én een ‘blackbox’. Ons groepje kreeg een stuk lam! Eiwwwl! Oké, ik weet weer precies waarom ik vegetarisch eet en ik mijn gerechtjes vaak bij ontbijtjes of bananenbroden houd 😉 Ik verzorgde in deze groepsopdracht de yoghurtdressing met munt, citroen en vijg, haha! Rond zes uur hadden alle groepjes eten gemaakt en konden we gezellig met z’n allen na kletsen en natuurlijk ons eten proeven! Toen we naar huis gingen kregen we een goodiebag mee met, uiteraard, tomaten! Haha, thuis dus ook maar aan de slag gegaan met deze rooie monstertjes en dit is het resultaat!

Zachte pizza met warme JOYN tomaat en basilicum

‘you can’t make everybody happy, you aren’t pizza!’

Ingrediënten (voor 2 pizzaatjes)

Bodem

 • 1 bloemkool
 • 1 teentje knoflook
 • ½ rode ui
 • 2 eieren
 • 3 el water
 • 3 el lijnzaad
 • Snufje zout

Topping:

 • 2 JOYN tomaten
 • 3 champignons
 • 1 el pesto
 • 1 el Philadelphia naturel (of andere roomkaas)
 • Basilicum
 • Eventueel mozzarella

Bereiding: verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten van de bodem in de blender (snijd waar nodig eerst zelf in kleinere stukjes) tot het een redelijk glad beslag is geworden. Lepel het beslag op een bakpapiertje en smeer het uit in de vorm van een rondje. Zet voor een kwartiertje in de oven. Blijf wel in de buurt en kijk af en toe of de bodem niet te bruin wordt, zet dan de temperatuur iets lager.
Snijd de champignon en JOYN tomaat in plakjes en meng de Philadelphia met de pesto tot een dressing. Als de bodem klaar is kun je hem beleggen met de dressing, tomaat en champignon. Zet dan nog 10 minuutjes in de oven. Klaar? Serveer warm en bestrooi met mozzarella en basilicum!

Liefs,
Maartje ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s