Insta-proof foto’s maken met zonder fancy props

on

Instagram is een inspiratie-bron. Als instagrammer wil je dus dat je iemand anders inspireert. En dat doe je door middel van mooie foto’s te delen. Zonder te veel poespas (behalve als het gecontroleerde poespas is) en het object (waar de foto om draait) goed en mooi in beeld.

Als je wel eens blogs hebt gelezen die gaan over ‘zo maak je de mooiste instagram foto’s’ of ‘dit heb je nodig om jou instagram naar een hoger level te tillen’ of ‘foto’s maken voor instagram doe je zo!’ Dan weet je dat er best nog wel wat bij komt kijken, bij het maken van zo’n foto. In deze blog ga ik dat laatste zeker niet ontkrachten, wel geef ik tips hoe het low-budget en met weinig extra materialen. Dit is een gevalletje try this at home en huis- tuin- en keukenmaterialen.

Tips dus. Want in mijn 12-vierkantenmeter-kamer en mijn gedeelde keuken zonder vriezer of oven moet ik ook insta-proof foto’s kunnen maken zonder dat het opvalt dat ik eigenlijk niet zoveel space tot mijn beschikking heb (mind is blown).

Tip 1:

Zorg voor een goede camera. Ja, hier kan ik dus echt niet omheen. Het is een investering, maar het is wel echt een must als je een goede (food)foto wilt maken. Bovendien zijn er genoeg aanbiedingen te vinden en je hoeft natuurlijk niet de duurste van de duurste te kopen.

Ik gebruik een CANON EOS 6D voor mijn foto;s

Tip 2:

Zorg dat je kleur aanbrengt in de foto. Niet te veel, niet te weinig. Maar kleur maakt de foto, echt hoor! Fruit, een heel mooi voorbeeld van kleur. Doet het goed op een foto. Avocado, nog een mooi voorbeeld. Sowieso als je een avocado op de foto hebt staan krijgt die foto veel meer likes dan normaal, believe me!

Welke foto trekt meteen de aandacht?

Natuurlijk de linker!!

Tip 3:

Gebruik wat je hebt en gebruik dat nuttig. Ik heb bijvoorbeeld een kleine koelkast met daarbovenop een fornuis met een deksel (noem je dat zo?) in elk gaval dus wit! Ook heb ik een gehaakt wit doekje (van mijn oudtante) die wit is en ik dus vaak als ondergrond gebruik (kijk maar eens tussen mijn foodphoto’s op instagram, dan herken je gelijk wat ik bedoel!!) de tip: zoek iets wat je hebt en gebruik dat optimaal!

Je hebt niet veel ruimte nodig voor toch een vette foto!

Tip 4:

Gebruik tools zodat het bakje voller lijkt en het er dus echt uitziet als een hele (maar echt, hele) grote lekkere bowl die tot de top is gevuld. Maak hierbij gebruik van de uitsneden van de foto. Zo kan je er dus voor kiezen om een een half bord helemaal mooi op te maken, als de helft toch maar op de foto komt. Soms kan je ook opvullen met iets wat er op lijkt. Zo bestaat onderstaande foto met het bakje bliss-balls echt niet alleen uit bliss balls, er is ook een pingpong balletje en een ui in verstopt! 😋 Maar nu lijkt het wel alsof ik een hele volle bak heb, anders ziet het er zo zielig uit.

Zie jij de uit? 😉

Tip 5:

speel met het licht en met hoogte. Je kan een hele toffe opstelling hebben gemaakt, maar als je daar geen daglicht hebt dan heb je er niet zoveel aan (of je moet heel graag nog een uur willen na bewerken om die lelijke gele gloed uit je foto te halen). Natuurlijk licht is dus de key. Zet je bakje bijvoorbeeld in de vensterbank (ook vaak wit trouwens!!) of op het aanrecht onder het raam. Als je genoeg in zoomt met de camera zie je daar niks meer van terug! Wat ik trouwens ook vaak doe, is gewoon buiten staan! Dan heb je namelijk ALTIJD goed licht (behalve tijdens golden hour).

Feed: @bylulumay 

Tip 6:

Go props!

Kies voor een lepel, een stukje fruit dat over is of wat granola om het plaatje compleet te maken. Het lijkt bovendien een stuk echter als je de gebruikte spullen nog op zijn plek hebt liggen tijden het fotograferen. Bij een bananenbrood kan je dus al een plakje afsnijden, maar zorg dan wel dat het mes (al dan niet met notenboter/jam/honing) nog in de buurt ligt. En als jij een bakje yoghurt op de foto zet, vergeet dan de lepel niet!

Zorg wel dat de props niet ‘in de weg’ liggen!

Dat waren mijn tips! Ik hoop dat je er wat aan hebt en zelf lekker op ontdekking gaat thuis. Mocht je nog vragen hebben of mocht het echt niet lukken, stuur dan gerust een berichtje i’d love to help you out!

Liefs,

Maartje ♥️

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s