Yoghurtcakejes met vers fruit

Het is weer weekend (extra lang deze keer) dus tijd voor een lekker hapje om dit te vieren! Deze gezonde yoghurtcakejes zijn gemaakt met lekker veel zoetigheid en heel bewust zonder ei! Waarom zonder ei? Ik vind het heel belangrijk om bewust te eten (vandaar dat ik ook geen vlees eet zonder moeite) en daarom probeer ik zo af en toe eens  wat nieuws uit. Eieren zijn makkelijk bindweefsel, gooi ze eigenlijk standaard door een cake of taart. Maar dat kan anders! Waarom? Dat heeft Lisa (@Lisagoesvegan) heel mooi uitgelegd in deze blog. Ik zeg niet dat ik nooit meer eieren eet, maar ik kies wel iets bewuster soms voor een alternatief! En in een cake of bananenbroodje is dat de super easy!

7718163648_img_3267

Flax eggs: een eetlepel lijnzaad met drie eetlepels (warm) water. Eventjes laten weken, ongeveer vijf minuutjes en daarna door het beslag heen roeren!

Ingrediënten

VEGAN OPTIE: vervang de yoghurt door kokos of soja-yoghurt en de honing door agave siroop!

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 1 banaan, de yoghurt, de amandelboter, het boekweitmeel en de honing in de blender en mix tot een glad geheel. Als je geen blender/keukenmachine hebt kan je de banaan met een vork prakken en dan vervolgens alles in een beslag kom door elkaar roeren! Spatel de rest van de ingrediënten er door heen en giet het in de muffin vormpjes. Zet de cakejes voor 25 minuten in de voorverwarmde oven en prik daarna met een saté-prikker om te kijken of de binnenkant ook gaar is. Serveer warm met wat yoghurt (voor de foto dan 😉 )

Liefs,
Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s