Een nieuw doel, en wat voor een!

Ik ga namelijk trainen voor mijn eerste MARATHON! Who. Who. Who. Kan ik dat wel? Geen idee. Maar ik ga een gokje wagen, beginnen met een trainingsschema en het gewoon proberen.

30624246_2040319865998021_4965817973336965120_n

Na mijn eerste halve marathon wilde ik NOOIT MEER HARDLOPEN, hah! Dat was al snel bijgedraaid want ik liep een tweede (PR!!) en zelfs een derde (over het strand!). Toen kreeg ik een blessure, runnersknee, geen pretje en best een tijdje ‘bang’ geweest voor lange afstanden. Toch lukte het me om weer te kunnen trainen zonder pijn na 3 (!) maanden. Geen doel, gewoon pijnvrij rennen. Dat was het, maar nu dan? Al een tijdje geen wedstrijd meer gelopen en als ik naar de medialles kijk die boven mijn bed hangen krijg ik weer zin. Ik wil weer. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging!

Dus ik besloot een doel te stellen; ik wilde een marathon rennen vóór mijn 20e verjaardag. Ik ging even googlen en ik kwam uit bij de Marathon van Eindhoven op 14 oktober. Oké, doen?! Het duurde iets langer dan verwacht voor ik op de knop: ‘bestellen’ drukte maar ik ga het gewoon doen. En ja, dat vind ik best wel spannend!

Ik mocht langs bij het Energy lab in Eindhoven voor een scan en een test. De resultaten (in een notendop): je hebt een goede basisconditie, blijf trainen in zone 2 en 3 (tempo: 10.5 km/u-12.3 km/u) en ga het gewoon doen! Oké, als zij zeggen dat ik het kan dan moet ik er zelf toch ook wel in kunnen geloven?!

Met een schema van Hardlopen met Evy en een schema van Annemerel (uit haar boek: live, love, run) ga ik aan de slag. Daarna, de laatste 12 weken (of zo iets) krijg ik een schema van energy-lab voor de laatste loodjes. S p a n n e n d. dus.

I’ll keep you posted!

Liefs,
Maartje ♥

>> Lees ook: tips voor !

>> Lees ook: zo begin je met hardlopen

>> Lees ook: rennen op gevoel

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s