Raceverslag Marikenloop 10K

Wat was het warm vanochtend! Nadat ik mijn havermoutje had gegeten kleedde ik mij om en ging naar het station. Met de trein naar Nijmegen vanaf daar mensen volgen met hardloopkleding, want ik had dus totaal geen idee hoe ik op het park moest komen. Tip voor de organisatie mochten ze dit lezen.

Maar dus, ik was er; op het park. Spullen inleveren en op naar de start. Ik had niet zo’n zin om als warming-up dat gekke dansje te doen (wat overigens door twee leuke jonge!en enthousiaste meiden werd georganiseerd, was wel tof!). Dus ik sloot de laatste twee minuten aan en liep met de stoet naar de start. Toen hadden we nog precies 1 minuut voor de start, wait what?!

1e km

De eerste kilometer bestond uit mensen inhalen, adem onder controle krijgen en hartslag omhoog laten gaan. Top.

Kilometer 2-5

Tempo zakte iets, hartslag ging omhoog, de miezer regen werden grotere druppen en ik haalde nog steeds mensen in. Ik wist niet zo goed wat ik moest denken. Dit was mijn eerste 10K race dus over mijn snelheid was ik nog niet echt uit. Eigenlijk wilde ik wel 45 minuten lopen maar daarvoor liep ik nu al niet op schema.

Kilometer 6-8

Zwaar. Negatieve gedachte spiraal, willen stoppen en tegelijkertijd niet willen opgeven. Lopen op karakter. Ik werd ingehaald, ik liep mijn eigen tempo. Mijn ademhaling had ik wel onder controle. Regen was haast gestopt en het was ontzettend benauwd warm.

Mijn horloge gaf dus ook de hele tijd aan dat ik een pace van 5:15-5:20 min/km liep (waarschijnlijk door de bewolking en het bos) terwijl ik wist dat ik sneller liep, alleen geen idee hoeveel sneller. Frustrerend.

Kilometer 9 en 10

Ging al beter, ik wist dat ik nog maar kort hoefde en vergrootte mijn paslengte. Ik haalde zelfs nog een paar meiden in. “Nog 200m” – OKÉ NU SPRINTEN MAARTJE! Mijn benen vlogen van voor naar achter, mijn armen in een hoek van 90 graden met krachtige slagen in het zelfde ritme van mijn voeten. Ik haalde nog 3 meiden in, ik zag alleen nog maar de finish. Uitklokken. Gehaald. Binnen. Water?

En toen

Ik voelde me eerst even heel erg slecht, ik had echt wel een minuut nodig om even bij te komen. Even ijsberen door het finishvak. Oké ik ging goed. I did it! Wat zegt mijn klokje? 46 minuten en 8 seconde. Oké daar doe ik het wel voor! 😋 ik kreeg water en een medaille: yes!

Ik liep naar mijn tas, dronk wat water en een proteïne drankje. Op naar de trein. We moesten weer naar huis.

Note to self: ondanks de negatieve gedachtes in het midden van de race ben ik trots. De eerste kilometer liep ik way too fast. Maar ik heb het zo gedaan dat er een eindsprint in zat en daar ben ik heel blij mee!

Officiële tijd: 00:46:09

En dat betekent dat ik een PR op de 10K heb! 😊 (niet heel gek aangezien het mijn eerste 10K race was, maargoed. Haha!)

Liefs,

Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s