Elke week een marathon?!

Meer kilometers maken. Want als ik in Oktober dit jaar een hele freaking marathon wil gaan rennen moet ik natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Met wat research is het me gelukt om een plan op te stellen voor de komende weken. Ik ga opbouwen naar 42 kilometer per week, waar ik nu ongeveer 30 loop. Dus dat wordt aan de bak!

Dus ik ga mijn trainingen gestructureerd aanpakken. 40 kilometer per week is 4x per week 10 of 5 keer per week 8. Of een mooie afwisseling tussen dit allemaal, haha! Dit dus:

Ma: herstelloopje (5-10km)

Wo: interval training (7-12km)

Vr: tempo loopje (6-11 km)

(Za: korte interval training = optioneel)

Zo: duurloopje (kilometers aanvullen tot 42.2)

Ik zal mijn trainingen via instagram story’s delen met jullie! Vanaf volgende week dus aan de slag hiermee, en kijken hoe het uit pakt. De eerste week ga ik voor 35 kilometer, de tweede week voor 38 en daarna voor de marathon in een week. Het is belangrijk dat ik de kilometers ga opbouwen daarom kies ik er voor om het op deze manier op te bouwen. Mochten er vragen zijn dan mag je die altijd stellen!

Liefs,

Maartje

>> lees ook: ik ga een marathon rennen!

>> lees ook: zo kan jij beginnen met hardlopen!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marloes schreef:

  Hi! Succes met het trainen én veel plezier, want je doet het natuurlijk ook omdat je het leuk vindt. Doe je er geen krachttraining meer naast? Je zei toch dat je een marathon vóór je 20e wilde lopen? Maar bij heel veel marathons moet je toch min. 20 jaar zijn? Of bij die van Eindhoven niet? Ik wil zelf namelijk Amsterdam lopen en ik vroeg me daarom af waarom jij die niet ging lopen, aangezien je er woont haha! Veel succes alvast!

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   Hi Marloes, ik doe geen krachttraining maar wel high intensity interval training (met lichaamsgewicht en kleine gewichtjes). Klopt, ik word een week later 20 dus dat vonden ze bij de organisatie wel oké 😋, ik heb voor Eindhoven gekozen omdat de datum dus precies goed valt, Amsterdam is twee dagen ná mijn verjaardag, haha! Dankjewel!
   Liefs,
   Maartje

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s