Raceverslag: Ladiesrun Eindhoven

on

“Gooi maar!” Zei ik tegen de mensen van de water post. Samen met het water werd ik besproeid met energie, nog anderhalve kilometer. Nog 1 meisje inhalen die al de hele race voor mij liep. Nog een kleine acht minuten. Nu is het moment om te gaan!

Voor ik verder ga neem ik je mee naar twee uur eerder. In de trein, van Driebergen naar Utrecht, naar ‘s-Hertogenbosch. Daar ging het al mis, door de verkeerde trein in te stappen stond ik een half uur later weer op station Driebergen. Shit! Gelukkig ging de trein 5 minuutjes later weer terug naar Utrecht. Poging 2. Om 11.21 stapte ik uit op Strijp-S in Eindhoven. Let’s go!

Ik had afgesproken met de meiden waarmee ik vorige week had getraind, die de winactie hadden gewonnen. De 5K en 7.5K waren al gefinisht dus zij hadden al een medaille! ร‰n bovendien hebben ze allebei een PR gelopen, ik ben trots!

Nu waren Iris en ik aan de beurt op de 10!

Kilometer 1-3

Het startschot klonk, we stonden redelijk vooraan en toch nog ongeveer iedereen ingehaald die voor ons startte.. haha! We begonnen de race met een kleine kopgroep maar binnen een kilometer liepen we nog maar met z’n tweeรซn , op plek 5 en 6.

Kilometer 4-8

Iris liep net niet helemaal lekker en besloot en het tempo iets terug te nemen, dus ik besloot door te rennen. Het meisje voor ons (zwart broekje, zwarte hemdje en lange bruine paardenstaart) had ik ik het vizier en besloot daar achteraan te gaan. Ja ik was moe en ja ik voelde mijn benen. Maar ik bleef gewoon lopen, rustig ademhalen en gaan.

Kilometer 9 en 10

Bij de laatste dranken post (op 8.5K) besloot het meisje voor mij, waar ik nog steeds achteraan liep maar niet had ingehaald, het water over haar heen te gooien in plaats van op te drinken. “Dat wil ik ook” dacht ik. “Gooi maar!” Zei ik tegen de mensen van de water post. Samen met het water werd ik besproeid met energie, nog anderhalve kilometer. Dat meisje moet ik inhalen. Nog een kleine acht minuten. Nu is het moment om te gaan!

Ik versnelde, adem ging goed, benen deden het werkt, blik op oneindig. Langzaam haalde ik het meisje in. Ik liep ervoor, maar voelde haar adem in mijn nek. Toen was daar de laatste rechte weg, ik kon niet zo goed inschatten hoeveel honderd meter, maar het was te doen.

“Laat je niet inhalen op het laatste stuk he!”

Dat was de trigger, ik zette mijn eindsprint in en maaide met grote passen over het laatste stuk van het parcours. Ik hoop dat er geen finish foto is… ๐Ÿ˜‚

Over de finish wachtte ik op haar. Ze moest lachen en zei; ik kon je niet meer inhalen. En ik dacht alleen maar; jij bent de reden dat ik deze tijd heb neer gezet, zonder jou had ik dit niet gekund!

Nooit verwacht, maar ik heb heerlijk gelopen in een tijd waar ik u tegen zeg. Ik ben ontzettend trots op mijzelf, op het meisje in het zwart en op de meiden die samen met mij getraind hebben en alle 3 een PR (!) heb en gelopen! Ik ben uiteindelijk 4e geworden, geen podium plaats maar wel ontzettend blij.

Officiรซle tijd: 00:46:43 uur

Liefs,

Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s