De marathon trainingen tot nu toe

Ik ga beginnen met een confession, ik zei namelijk in deze blog dat ik elke week een marathon zou gaan lopen. Het is ondertussen bijna drie weken geleden en het is mij dus nog NOOIT gelukt om dit daadwerkelijk te doen..

Afgelopen week zat ik op 41 km omdat ik een REKENFOUTJE (!) had gemaakt. Geen marathon dus. Die weken daarvoor voerde ik het argument dat ik het rustig moest opbouwen omdat ik natuurlijk nog nooit zoveel kilometers in een week had gerend. Oké, fair enough. Maar dus.. De grote vraag, ga ik met deze trainingsaanpak door?

img_7505

Ja! Voor nu in elk geval. Over twee weken zit ik in het vliegtuig naar Bali (omg jaaa!), dus hoe ik dat daar ga aanpakken dat moet ik nog even bekijken. Maar voor de komende twee weken geldt in elk geval dat ik (desnoods met rekenmachine!) voor die 42.2K ga, hah!

De trainingen bevallen tot nu toe goed. Intervallen vind ik leuk, lekkere afwisseling en de duurloopjes ga ik op gevoel doen. Ik moet er wel op letten dat ik ook langzame trainingen doe, ik heb namelijk heel erg de neiging om hard te gaan. hard of niet zegmaar, daar moet ik even vanaf. Ik doe elke week (minimaal) één interval training, die deel ik via instagram in mijn stories (mocht je inspiratie willen voor een interval training kijk dan eens bij mijn uitgelichte stories onder het kopje ‘run’ – zie onderstaande afbeelding!). Verder loop ik een 10K tempo training, een korte(re) hersteltraining en één lange duurloop.img_2989

Heb jij wel eens een marathon gelopen? En hoe zagen jou trainingsweken eruit?

Liefs,
Maartje

>> lees ook: WIN een toffe training met mij in Amsterdam!

>> lees ook: ik ging naar de ‘groene’ kapper!

> lees ook: iets te vieren? Ga voor deze toffe appeltaart cupcakes (vegan)!

img_7504

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s