Dingen die je moet regelen voor je naar Bali gaat

passport-2714675__340.jpg

Mocht je een keer naar Bali gaan dan zijn er een aantal dingen die je moet regen vóór je daar überhaupt naar toe mag. Hier gaat soms best wat tijd in zitten dus probeer dit al een tijdje van te voren te regelen zodat je onbezorgd op pad kan 🙂

Paspoort

Als je naar Bali gaat heb je een paspoort nodig die minimaal 6 maanden geldig is op de dan van aankomst. Let dus even goed op die data en vraag (indien nodig) op tijd een nieuw paspoort aan!

Kosten: ongeveer €65.

Visum

Een visum voor Bali is alleen nodig als je langer dan 30 dagen in Bali verblijft. De eerste 30 dagen kan je ‘gratis’ naar dit prachtige eiland. Als je een visum gaat aanvragen kan dat op veel verschillende manieren, ik koos ervoor om het gewoon rechtstreeks bij de Indonesische ambassade in Den Haag te doen. Hiervoor moet je een formulier invullen, en dan samen met een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig), het formulier, het vliegticket (BELANGRIJK!) en een officiële pasfoto naar Den Haag. Klik hier voor meer informatie en het formulier.

Kosten: ongeveer €50.

syringe-1884779__340.jpg

Prikken

Als je naar Bali gaat kan je je laten inenten, dit is niet verplicht maar wordt wel sterk aanbevolen. De vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A (besmettelijk geelzucht) worden aanbevolen. Ook moet je malaria pillen kopen die je kan gebruiken mocht je geprikt worden door de malaria mug. Ga je ook nog naar Java of andere Indonesische eilanden, dan heb je meer vaccinaties nodig. Bekijk hier welke vaccinaties per land worden aanbevolen/verplicht zijn.

Kosten: ongeveer €150.

Betaalpas

Zorg dat je een creditcard hebt of dat je jouw pas op ‘buitenland’ hebt staan. Dit is vaak super snel geregeld via de site of ga even langs bij de bank. Zet het betalen alleen voor het land aan waar je naar toe gaat! Let wel op dat er per opname in Bali geld wordt gerekend door de bank. Zorg dus dat je niet te vaak geld opneemt (grote bedragen in één keer), maar dat het nog wel veilig is om over straat te gaan 😉 En nog een ‘let-opje’: er wordt veel meegekeken/geskimd op Bali, zorg dus dat je ofwel je pincode heel erg goed afschermt ofwel de eerste keer je pincode fout in typt, omdat ze alleen de eerste keer meelezen (?) Ik weet ook niet precies hoe dit werkt, maar dit heb ik gelezen.

Kosten: gratis.

plane-841441__340.jpg

Zorg- en reisverzekering

Zorg dat je een goede zorgverzekering hebt (incl. duiken?!) die ook in het buitenland verzekerd. En zorg ervoor dat je een reisverzekering hebt of afsluit die bij jouw reis past. Je kan je vaak voor een specifiek land laten verzekeren of jezelf even op ‘werelddekking’ zetten. Bij mij kostte het maar een euro meer dan dat ik normaal per maand betaal!

Kosten: verschilt per verzekeraar.

Internationaal rijbewijs.

Als je in Bali op de scooter wilt (of auto wilt rijden, wat ik zeker niet aanraad) rijden heb je een internationaal rijbewijs nodig. Deze kan je heel makkelijk bij de ANWB halen, het enige wat je nodig hebt is geld, je normale rijbewijs en een pasfoto. Zorg dat ze even extra aankruisen dat je ook motor mag rijden (AM rijbewijs), anders kan je alsnog een boete krijgen op Bali voor het verkeerde rijbewijs. Let wel op dat er links wordt gereden in Bali!

Kosten: ongeveer €18.

bali-2975787__340.jpg

Zijn er nog dingen die ik ben vergeten of over het hoofd heb gezien die toch heel belangrijk zijn? Laat het mij even weten door een comment achter te laten! Heel veel plezier mocht je ook lekker gaan reizen deze zomer (of een andere keer natuurlijk!)

Liefs,
Maartje ♥

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chiara schreef:

  Hee! Ik ga toevallig deze zomer ook naar oa Bali, dus even gelezen voor het geval ik nog wat vergat, haha! Maar ervoor zorgen dat ze “even” je A rijbewijs aankruisen op je internationale rijbewijs? Dat doen ze toch niet zomaar als je hier je motorrijbewijs niet hebt?! Zou anders wel heel handig zijn want zonder mottorrijbewijs krijg je anders idd problemen daar als je scooter wil rijden.. Heb jij dit al laten regelen?

  Like

  1. Maartje Bregman schreef:

   Als je B hebt dat heb je automatisch ook A toch? Dat is voor scooter. Bij mij werd er gewoon gevraagd of ik scooter wilde rijden. Toen ik ‘ja’ zei schreef hij dat er gewoon bij!

   Like

   1. Chiara schreef:

    Nee, het A rijbewijs is het motorrijbewijs! Die heb je dus alleen (hier) op je rijbewijs staan als je je mottorrwijbewijs hier gehaald hebt. Scooterrijbewijs is AM! Hebben ze bij jou wel A aangevinkt dan?

    Like

   2. Maartje Bregman schreef:

    Ohh! Ik bedoel AM! In zal het gelijk even veranderen. Ze hebben het er gewoon bij geachreven: “*also valid for mopet” (ik denk dat ze met ‘mopet’ motor bedoelen 😅)

    Like

 2. John Jorissen schreef:

  Gisteren is onze pas geskimd in Lovina.
  Binnen 2 minuten was het maximale pinbedrag eraf gehaald.
  Bij een politie controle, we hebben er vandaag 19.07.2018, twee gehad werd er expleciet gevraagd naar het internationale rijbewijs EN het nederlandse rijbewijs.
  Het rijden op een scooter ZONDER geldig nederlands A rijbewijs is ook op Bali een overtreding.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s