Vegan breakfast-cups

Ontbijtjes maken vind ik top! Maar soms, heel soms, is het wel fijn als het gewoon al in de koelkast klaar staat. Even snel een gezonde hap, een hapje puur geluk, een hapje waardoor je gelijk een goede ochtend hebt! Deze breakfast-cups kan je de avond van te voren maken, zodat je de volgende ochtend alleen maar even de koelkast open hoeft te doen voor een lekker ontbijtje!

Met de ingrediënten kunnen 6 cups worden gemaakt. Ik at twee cups als ontbijt, maar je kan er ook voor kiezen om er 1 als snack te nemen bijvoorbeeld. Het is niet zo makkelijk mee te nemen omdat de yoghurt los in het ‘bakje’ ligt. IMG_7592

Ingrediënten:

Toppings: frambozen en nectarine

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de dadels in kokend heet water 5 minuutjes weken. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en mix tot alles fijn is gemalen en er balletjes mee gedraaid kunnen worden. Maak er zes en verdeel deze over de cup-cake vormpjes. Druk ze plat en maak er een soort bakje van, zet deze voor 10-15 minuutjes in de oven. Laat de cups even 5 minuutjes afkoelen en doe in elke cup 2 el alpro/yoghurt. Top met frambozen en nectarine. Serveer gelijk of zet in de koelkast voor de volgende ochtend.

Liefs,
Maartje ♥

IMG_7593

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s