Abrikozen kwarktaart

IMG_7604

Stiekem vind ik de bodem van een kwarktaart altijd het lekkerst ๐Ÿ˜‰ Als ik zelf een kwarktaart maak zorg ik dus ook dat de bodem is om te snoepen! Ik zocht iets gezonds, dat lekker was en een sterke smaak had. Ook moest het wel een goede structuur voor een bodem hebben. In een originele kwarktaart worden er vaak koekjes en boter gebruikt, waardoor kon ik dit vervangen zodat het gezond was maar nog wel lekker zoet is? Ik besloot granola met noten te gebruiken voor de smaak, kokosolie voor de stevigheid en quinoa voor het volume. Het resultaat? Dat moet je zelf maar proeven! (Hij is goed gekeurd door papa รฉn mama! hah!)

Voor de vulling van de taart besloot ik een jam pot ondersteboven te kieperen. Ik had nog hele lekkere suikervrije abrikozen jam die echt op moest. Samen met agar-agar (bindmiddel gemaakt van algen) en yoghurt werd dit een heerlijke (lekker gekleurde) vulling! Tijd voor het recept, lees je mee?

Ingrediรซntenย 

Bodem

 • 50g quinoa + 2x zoveel water
 • 50g speltmeel
 • 25g stevia suiker
 • 100g kokosmelk
 • 25g granola
 • 1 el kokosolie (gesmolten) – tip: zet de pot 5 minuten in het zonnetje ๐Ÿ˜‰
 • kaneel en een snufje zout

Vulling

 • 20g gaar agar + 500mL kokend water
 • 350g abrikozenjam
 • 3 el griekse yoghurt (vegan optie: kokosyoghurt)
 • optioneel: vanille poeder

IMG_7610

Bereiding: kook 100mL water, doe de quinoa hierin en kook het met wat kaneel tot al het water is verdampt of ingetrokken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alleย ingrediรซnten voor de bodem in de blender en mix (hoeft niet helemaal fijn!) tot een mooi geheel. Doe een bakpapiertje in een cakevorm en druk het met een lepel goed aan. Mocht het beslag nog iets te nat zijn, schroom dan niet om nog wat meel toe te voegen! Zet deย bodem voor 5-10 minuutjes op 180 graden in de oven.

Voor de vulling moet eerst de agar door het al kokende water worden geroerd. Dit wordt een soort pasta/gelei, vervolgens roer je de jam en de yoghurt erdoor heen. Voeg ook nog wat kaneel en zout toe voor de smaak (en eventueel een beetje vanille poeder). Als de bodem klaar is haal je deze uit de oven, laat hem even 10 minuutjes afkoelen en giet dan de vulling erbovenop. Zet de taart voor minimaal 2 uur in de oven.

Heb jij deze taart gemaakt? Let me know! Stuur mij een foto via instagram of deel hem met de haastig #gezondereceptjes.

Liefs,
Maartje

ร‰รฉn reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s