Funny facts about coconutwater + WIN een reis naar Brazilië

Obrigado kokoswater zet de kokospalm in het zonnetje en wil consumenten en liefhebbers van kokoswater bekender maken met hoe het eigenlijk allemaal in zijn werk gaat daar in Brazilië (waar de kokosnoten vandaan komen). Daarom kan je een reis winnen, voor twee personen, naar de farm in Bahia, Brazilië, je eigen palmboom én een jaar gratis Obrigado! Lees snel verder voor nog meer feitjes over dit kokoswater en natuurlijk hoe je deze reis kan winnen!

Obrigado kokoswater is 100% puur, dus zonder conserveringsmiddelen, smaak-, geur- en kleurstoffen, toegevoegde suikers en vet! Precies zoals het uit een jonge verse groene kokosnoot smaakt!

Daarnaast produceert het al haar producten op een verantwoorde en duurzame manier op eigen land. Iedere palmboom heeft zelfs een eigen unieke barcode om precies te zien wat de boom aan voedingsstoffen nodig heeft. Daarnaast investeert Obrigado actief in cultuur en onderwijs in de regio Bahia, waar ook de farm staat

Feitjes

  • Er staat 313.000 palmbomen op de farm die in totaal een oppervlakte van 6.600 hectare heeft. 30% van de grond is voor de bomen, de andere 79% word overgelaten aan moedernatuur.
  • Het duurt zo’n 30 maanden voor een palmboom een kokosnoot kan maken, maar dan kan hij er ook 230 (!) per jaar produceren!
  • De focus ligt bewust op duurzame teling in plaats van biologisch. Sommige biologische boeren hebben maar iets van 60 kokosnoten per jaar, omdat ze geen ziektes bestrijden. Omdat Obrigado veel meer kan produceren op een kleine ruimte is het mogelijk om de overige 70% als beschermd natuurlandschap te houden. Maar de beste kokosnoten komen van de gezondste palmbomen en dus wordt er voor duurzaamheid (en een beetje liefde) gekozen!
  • Obrigado is een zero-waste company!

Missie: zero-waste:

Obrigado’s missie is om naar helemaal zero-waste te gaan, iets waar een kokosnoot bij uitstek geschikt voor is. Van het witte vruchtvlees wordt kokosmelk gemaakt en het kokoswater wordt verkocht als verfrissende dorstlesser. De groengele buitenkant van de kokosnoot wordt versnipperd en gebruikt als mest voor de farm. Van de gedroogde bast van de kokosnoot worden biologisch afbreekbare anti-erosie matten gemaakt. Op dit moment wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden om die bast om te zetten naar biogas, met als uiteindelijk doel om energie te kunnen opwekken met de kokosnoot.

  • Het kokoswater in het flesje komt rechtstreeks uit de kokosnoot zonder verdere toevoegingen.
  • Obrigado betekent ‘dankjewel’ op zijn Portugees.
  • Obrigado kokoswater komt uit in een jonge groene kokosnoot. Niet te verwarren met kokosmelk, wat wordt gemaakt van het witte randje in de kokosnoot ‘white flesh’.
  • Kokoswater hydrateerd beter dan water en bevat kalium en natrium. Het is verglijkbaar met een isotone sportdrank, maar dan op een natuurlijke manier.

Je maakt kans op het winnen van een eigen kokosnootboom en een reis naar Bahia en een jaar gratis Obrigado!

Hoe?

Bij aankoop van een flesje (350 ml) of literpak Obrigado en het invullen van een unieke code via een campagnesite, maak je kans op het winnen van je eigen kokosnoot palmboom in Bahia, Brazilië. Ook win je een jaar gratis Obrigado kokoswater en een reis voor twee naar Brazilië om jouw palm te bezoeken!

De code kan je invullen via deze link: https://barcode.obrigado.com/

Liefs,

Maartje ♥️

Ps. Hier in Bali kan je gewoon hele kokosnoten kopen! Het drinken van kokoswater is hier super populair!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s