6x dit moet je weten voor je een obstacle run gaat doen

Hardlopen is tof! Maar dat is en blijft mijn mening, die ik met veel mensen deel, maar die ik met veel mensen ook vooral NIET deel! Ik ken genoeg mensen die hardlopen saai vinden, niet interessant of gewoon niet leuk. Maar.. voor alle hardloophaters, hier is de oplossing!

Doe mee aan een Obstacle Run! Ja, je gaat ook hardlopen en nee, het is niet saai! Ik deed vorig jaar mee aan de Fisherman’s Friend Strongmanrun in Hellendoorn met een team. Samenwerken, lekker lachen met elkaar en samen over de finish is iets wat ik niet snel meer zal vergeten! Maar voor je mee gaat doen aan een Obstacle run zijn er een aantal dingen die je moet weten.

obs.png
@team_familie
  1. Een obstacle run is eenΒ event waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. Er moet dus goed getraind worden voor zo’n run; zowel fysiek als mentaal!
  2. Onderweg kom je heuvels, modder, zwembaden en tunnels tegen waar je niet zomaar omheen kan lopen. Het is een echt obstakel je moet dus niet bang zijn voor een beetje spanning! Want geloof me, die ga je voelen!
  3. Zorg voor sterke armspieren! Want het is helemaal niet raar als je ondersteboven aan een touw hangt of jezelf over een muur heen moet tillen.
  4. Kleed je goed aan! En daarmee bedoel ik dus niet dat je je mooiste sportoutfitje aan moet trekken, maar zorg voor comfortabele kleding, waarbij het niet erg is dat het vies wordt (of zelfs scheuren in komen – dit is mij overigs nog nooit overkomen). Lange kousen zijn een aanrader, verder kan je in de zomer gewoon in een korte broek en een t-shirtje rennen!
  5. Maak je haar vast of vlecht het in. Want met al dat modder en water wordt het natuurlijk een grote klit, en dat zou zonde zijn! Ik vlocht mijn haar in toen ik mee deed aan zo’n run, ideaal!
  6. Neem droge en schoon kleding mee voor naderhand, het is best lekker om na een uur zweten, modder en slootwater weer even lekker te kunnen ruiken en normaal in je ogen te kunnen wrijven πŸ˜‰

Zo dat waren mijn tips! Heb jij wel eens een Obstacle Run gedaan? Of lijkt het jou leuk om er binnenkort één te doen? 2 september is er weer een Fisherman’s Friend Strongmanrun in Hellendoorn (voor meer informatie klik op deze link)

Liefs,
MaartjeΒ β™₯

obs.png
@sharonabolander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s