Het leven van een Influencer

on

Er heerst een beetje een taboe als het gaat om geld verdienen. Maar soms, heel voorzichtig vragen mensen het aan mij; verdien je daar dan geld mee, met dat bloggen van je? Het antwoord is eigenlijk heel kort: ja. Maar hoeveel verdien je dan? Is dat altijd hetzelfde? En wie betalen je dan?

Samenwerking met een bikini-merk

Instagram is in een korte tijd mega erg gegroeid. En daar wordt goed gebruik van gemaakt, overal poppen agency’s als paddenstoelen uit de grond die een influencer koppelen aan een merk. Dit is gelijk mijn eerste tip voor het verdienen van geld met je blog: schrijf jezelf in bij een influencer platform. Voorbeelden hiervan zijn: TIM, influentials, GRAMMERS, LinkPlaza en the circle. Je kan je dan inschrijven/aanmelden voor opdrachten of pitchen op bepaalde campagnes, de merken kiezen dan welke influencers het beste bij de campagne/het merk passen.

Verder is het heel belangrijk dat je zelf helder voor ogen hebt wat je wilt uitstralen en wie je bent. Maak bijvoorbeeld een woordweb en zorg dat je alleen samen gaat werken met mensen die binnen dit woordweb vallen. Zo blijf je echt, geloofwaardig en dicht bij jezelf. En dat is wat volgers meteen zien!

Voor mij zijn er twee dingen belangrijk als ik een samenwerking aan ga met een bedrijf; als ik vind dat het merk bij mij past en dezelfde visie heeft. Ik ben heel bewust (vegetariër, duurzaam & eerlijk), dus als het merk er ook zo tegen aan kijkt is er een mogelijke samenwerking. Verder is het ook mijn job en vraag ik dus altijd geld (buiten een bartervergoeding om) als bedrijven samen willen werken. Mochten bedrijven aan een van de twee eisen niet voldoen dan ga ik geen samenwerking met ze aan.

Samenwerking voor het haarelastiekje

Je moet een beetje streng zijn. Ik krijg ook berichtjes van bedrijven; we sturen je een horloge (of telefoonhoesje, of zonnebril ect..) op en dan doe jij 2x een instagram post. Amehoela! Dit is gratis reclame voor die bedrijven, 1 zonnebril meer of minder maakt voor hen niet uit. En door mij er een te geven bereiken ze zeker tienduizend mensen. Dat is makkelijk.

Wees niet te makkelijk! Reclame maken kost gewoon geld, dat weten bedrijven. Hoe klein ze ook zijn. Vroeger ging het via tv en tijdschriften, tegenwoordig via instagram en websites. Wilt een bedrijf dat jij jets promoot, dan moet hij daar dus gewoon voor betalen. Is dag erg? Nee hoor! Is dat asociaal om te vragen? Nee. Ieder werkend mens krijgt betaald, dus bloggers en instagrammers ook! De grootte van het bedrag hangt natuurlijk wel af van het bereik dat je hebt, maar daarom zijn de statistieken op instagram zo handig!

Samenwerking voor de haarband

Ik hoop dat ik jullie vragen heb kunnen beantwoorden met deze blog. Mocht je nog meer willen weten over geld verdienen als blogger of hoe je het moet aanpakken stuur dan even een berichtje! Bij veel vragen zal er nog een nieuwe blog online komen 🙂

Liefs,

Maartje ♥️

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s