Leven als influencer Q&A #1

Mijn vorige blog over hoe ik mijn hobby veranderde in mijn werk was razend populair en werd ruim 7x zo vaak bekeken als mijn andere blogs! Maar het riep ook nog veel vragen op, die als een malle mijn instagram DM vol liet lopen. Daarom heb ik alle vragen eens rustig bekeken én de vragen waar jullie allemaal wat aan hebben uitgewerkt! Hier komt ie!

Verdien jij voornamelijk met een blogpost of een instagram post?

Dat hangt er een beetje vanaf wat het merk/bedrijf wilt. De ene wilt een instagram post en de ander een blogpost. Mijn instagram is wel een stuk groter dus vaak is het of een combinatie of alleen een instagrampost. Maar dat is voor iedere influencer verschillend!

Aan wat voor soort bedragen moeten we denken bij een gesponsorde post?

Ook dit is heel verschillend. Het ligt eraan of ik alleen het merk moet taggen, of ik er iets over moet vertellen of dat er verwezen moet worden naar een blogpost. De bedragen hangen af van je bereik, bij mij liggen ze tussen de €50-€350 per post.

Hoe ben je influencer geworden en hoe blijf je interessant?

Als je meer dan duizend volgers hebt kan je al een influencer worden, door je simpelweg aan te melden bij verschillende agency’s (in deze blog staat er een verdere uitleg over hoe je dat moet aanpakken). Hoe ik interessant blijf is voor mij ook nog steeds een raadsel, hah! Ik probeer dicht bij mezelf te blijven en tegelijkertijd te verbeteren, dat gaat soms goed en soms helemaal niet! En daar heb ik jullie voor! Vragen, input & antwoorden kan ik altijd bij jullie vinden en zo probeer ik interessant te blijven voor iedereen.

Zou het best willen…

Ik weet niet of dit echt een vraag is of meer een statement. Maar in principe kan iedereen het worden! Zorg voor een mooie instagram feed (met deze tips!), de juiste hastags en wees actief en interactief met je volgers.

Wat waren je beweegredenen om influencer te worden?

Eigenlijk is het meer iets dat op mijn pad is gekomen en wat ik heb omarmd. Ik ben mijn instagram ooit voor de grap begonnen (zelfs anoniem) en dat groeide uit tot een eigen bedrijf (ben ik nog steeds verbaasd over af en toe). Het ‘influencer’ zijn hoort er in deze tijd een beetje bij als je veel volgers hebt. Het is een heel leuk voordeel aan deze hobby.

Ik wil dit ook, waar moet ik beginnen?

Als eerst moet je beginnen met een eigen unieke pagina. Kies iets wat je leuk vind, wat je graag doet of waar je meer van wilt weten. Zorg dat je een plan hebt, dat je mooie foto’s post met een bijpassende tekst en op de juiste manier gebruik maakt van de instagram story’s feature (mochten hier vragen over zijn, dan moet je dat maar even in de comments zetten!) Daarna kan je je aanmelden bij verschillende platformen zoals hierboven al vermeld.

Hoe bepaal je je tarief?

Dat vind ik een hele lastige keuze. Het is iets wat je zelf reëel vindt, waarvoor jij wilt werken. Bedenk hoeveel moeite jij eraan kwijt bent, hoeveel voordeel het bedrijf ervan geeft en wat jij daarvoor terug wilt. Ik vind het nog steeds heel lastig als een bedrijf mij vraagt wat ik er voor wilt hebben, het is een rekensom die alleen jij kunt oplossen.


Dit was het eerste deel! Meet vragen kun je stellen via mijn instagramstory’s in het vragenbalkje (voorkeur!!) of via dm. Ik hoop dat jullie er iets wijzer van worden en ik ben benieuwd naar jullie ervaringen als (beginnend) influencer!

Liefs,

Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s