Een onverwachte wending

En dat heeft meer impact op me dan ik had verwacht.

Het is woensdagavond, samen met een groep Nederlanders gaan we stappen in Canggu. Een drukke plek, strandbar en club. Iedereen danst, er gaan liters bier doorheen en de muziek staat knetter hard. Als ik wil kijken hoe laat het is kan ik mijn telefoon niet vinden, ik had hem net toch nog? Eindstand; ruim drie uur later zit ik in mijn hostel met ‘find my iPhone’ open op mijn laptop.

Al mijn foto’s, video’s en gegevens. weg. Mijn telefoon is mijn alles, daar ben ik wel achtergekomen nu. Mapps, nummers, apps. Verbondenheid met de wereld is weg nu. En ik verbaas me ervoor wat dat met me doet, ik wil gewoon foto’s kunnen maken met mijn mobiel en die doorsturen naar mijn familie en delen op social media. Dat gaat nu niet meer.

Vanochtend zijn we langs het politiebureau geweest, en dat is dus niet zoals in Nederland. Hier zitten gewoon vijf mannetjes in hun sandalen tussen de scooters op plastic stoeltjes een sigaret te roken en luidkeels met elkaar te praten. Of we een kopie van ons paspoort hebben en het serienummer van de telefoon. Mama bellen of ze een foto wilt sturen van het doosje van mijn telefoon, in een hostel om de hoek een kopie van mijn paspoort laten maken. Terug bij het politiebureau kwam er een dikke man in pak die geen woord engels sprak en wel zwaar bewapend was naar ons toegelopen. We lieten zien dat we alles hadden en legde in gebaren taal uit dat we een report nodig hadden voor de verzekering. Na 10 minuten had hij het eindelijk door en haalde er een collega bij die met ons in een hokje met een computer en een printer ging zitten. Op een Word A4’tje werden de gegevens van de persoon voor mij vervangen door mijn gegevens. Half Indonesisch, half engels en vooral totaal niet professioneel. Aan het einde zette we allebei onze handtekening en kwam er een mooie paarse stempel op. Alsjeblieft.

Nu opzoek naar een nieuwe telefoon, om de hoek zat een klein kraampje waar 6 telefoons lagen. De ene nog mooier en nog nepper dan de ander, maar eigenlijk waren het allemaal bagger slechte apparaten. Maar oké, ik had een nummer nodig want ik moet gewoon bereikbaar zijn. Voor zestig euro mocht ik een mooi zwart toestel mee naar huis nemen en voor nog zes euro kreeg ik er een sim kaartje bij. Top.

Het was ondertussen al 15.00 dus we haalde een pak chocolade koekjes en aten die helemaal op. Ja, zo voelde ik me. Terug in het hostel hebben we uren lopen kloten met Android, een Indonesisch nummer en een telefoon die op frans stond ingesteld (?) Nou is mijn Indonesisch niet goed, maar mijn frans is nóg slechter.

Rond half zeven had ik alles uitgevogeld, had ik whatsapp, instagram en Facebook gedownload en was het tijd om even wat te gaan eten. Geen honger, maar ja, je moet wat he. We bestelden ontbijtpannenkoekjes en Gado Gado. Perfecte combinatie? Net zo gemixt als mijn gevoelens die van hot naar her vlogen.

Na de aardbevingen (drie ondertussen) en het onbereikbaar zijn was ik er helemaal klaar mee. Dat politie bureau maakte het allemaal nog een beetje erger en ook het feit dat ik verkouden ben geworden en me totaal niet fit voel helpen hier niet bij. Het liefst stap ik nu in het vliegtuig, naar mijn eigen bed, met normaal eten, waar ik mijn eigen dingen kan doen en niet afhankelijk ben van wat de locals hier serveren. Waar ik vertrouwd ben in mijn omgeving, waar ik iedereen kan verstaan en begrijpen, waar ik een boterham pindakaas kan eten.

Eerlijk gezegd ben ik er nog steeds niet over uit, maar ik ga nu wel deze update afsluiten. Voor nu ben ik voorlopig nauwelijks bereikbaar, zal ik af en toe foto’s delen op mijn instagram story’s (die een kwaliteit hebben waar je van gaat huilen) en ga ik nog even heel goed nadenken wat ik wil.

See you in de volgende update! Tot die tijd ga ik genieten van mijn social-media detox, hah!

Liefs,
Maartje

snapseed-17

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s