De laatste week van mijn vakantie

Telefoon gestolen. Nieuwe telefoon gekocht, met een Indonesische simkaart. Voordeel: ik heb overal internet, ik heb een nummer en ben weer bereikbaar. Nadeel: ik kan er alleen mee appen. Camera is te slecht om foto’s te maken en de telefoon is zo traag dat ik er na 5 minuten vaak alweer klaar mee ben.

Lees hier wat er is gebeurd met mijn oude telefoon.

De eerste dag heb ik echt alleen maar kunnen balen. Een telefoon was echt alles voor mij; ik wist niet dat het zoveel met me zou doen. Maar ja, ik kon er niks aan veranderen en dus besloot ik maar gewoon mee te gaan met de Bali flow.

Bali flow; Ba-li fl-ow, state of mind. Relaxt, geen haast, mooie dingen zien en doen. Genieten. Mensen leren kennen, dingen ondernemen.

En dat is gelukt! Nog geen dag later zaten we met hele toffe mensen ergens in een villa cocktails te drinken, spendeerde we dagen aan het zwembad en op het strand en kreeg ik buikpijn van het lachen. Ik had die telefoon helemaal niet nodig om het leuk te hebben! En ja, ik probeerde nog met doorgestuurde foto’s jullie op de hoogte te houden, fotootjes online te zetten en stories te maken. Maar dit was een hopeloze poging die resulteerde in een half verhaal op social media.

Tot we met de scooter erop uit gingen. We reden 65 kilometer, langs meren, door bergen en via kleine weggetjes. Er was een bocht, lag wat zand in dus ik remde af. Te laat. Met mijn zusje achterop schoven we op ons buik over de grond terwijl de scooter van de weg af gleed. We reden gelukkig heel langzaam waardoor de schade beperkt was; schaafwonden en schrammetjes was het enige wat we op dat moment ontdekte.

We reden verder, nog 20 kilometer. We kwamen aan bij een weggetje waar de stenen het overnamen van het asfalt en er meer grind lag dan zand. En er lag veel zand. We waren nog met 3 anderen en samen hebben we besloten dat we terug gaan. Het eerst volgende dorpje was Munduk, daar zouden we wel voor overnachtingsmogelijkheden gaan kijken. Toen ik de weg wilde opzoeken via Google Maps pakte ik mijn telefoon uit mijn jaszak. Shit! Scherm gebroken, en dat is dus in tegenstelling tot een gemiddelde iPhone van tegenwoordig die er ook zo uitzien wel een probleem. Mijn halve scherm was zwart, appjes kon ik nog lezen, typen deed ik blind en de weg via Google Maps vinden was geen optie. Gelukkig konden de anderen navigeren en kwamen we 20 minuutjes later aan in een mooi guesthouse waar we die nacht zouden verblijven.

Mijn telefoon werd met de dag slechter; dat kwam er op neer dat nog geen 36 uur na het ‘ongeluk’ mijn telefoon helemaal zwart was, geen signaal van leven of dood meer gaf en ik er niks meer mee kon. Bedankt he.

OkΓ© geen telefoon, helemaal onbereikbaar en dus helemaal geen connectie meer met de buitenwereld. Aangewezen op de personen met wie we op dat moment waren, in de situatie waar we op dat moment wilde zijn en geen afleiding van een mobiel. Wat een opluchting! Geen updates, geen foto’s. Alles werd opeens zo echt omdat ik het niet meer kon vastleggen. Ik moest alles opnemen in mijn hersenen en ik was dus heel erg bewust aan het genieten. Eigenlijk echt heel erg mooi dus. Gelukkig had mijn zusje nog contact met onze ouders en mensen die we hadden ontmoet zodat we locaties konden doorgeven en plekjes konden afspreken.

Wat een rust opeens

Ik ben heel blij dat ik nu weer thuis ben en dat ik alles weer heb; een mobiel, internet en social media. Maar ik was eigenlijk ook wel heel blij dat ik het 3 dagen gewoon niet heb gehad! Een gelukje bij een ongelukje dus!

Om deze blog mooi af te sluiten, ik heb genoten van mijn vakantie. Zeker voor herhaling vatbaar, maar ik ben heel blij dat ik lekker in mijn eigen bedje kan slapen, zelf ontbijtjes kan maken en weer lekker op mijn fietsje door de straten kan crossen!

Liefs,

Maartje β™₯️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s