Nog 7 weken tot de marathon

En in die vrij korte periode ga ik nog een halve marathon rennen en 2 lange duurloopjes doen. Verder vooral interval! Maar hoe dat allemaal tot stand is gekomen zal ik even rustig uitleggen.

Voor mijn vakantie ging ik langs EnergyLab voor een trainingsschema en een fitheidstest. Resultaten waren top, dat hoorde ik toen al. Maar ik ben ook nog jong en ik heb ‘geluk’ met mijn langzame spiervezels waardoor ik een goede basis heb en dus prima een marathon kan rennen.

Toen ging ik op vakantie, naar Bali mocht je het gemist hebben πŸ˜‰. Hardlopen ging een stuk minder en sporten deed ik nog maar een tot twee keer per week, HOE MOET DAT NU? Toen ik een mail kreeg met de vraag of ik een ‘Personal Trainer’ wilde die een schema voor mij ging maken was ik opgelucht. Samen met iemand kijken naar mijn trainingen is toch wel makkelijk en bovendien heeft hij er echt verstand van en loop ik maar een beetje aan te poten.

“De marathon ga je lopen in zone 3: 160-167 bpm, en dan loop je hem uit met twee vingers in je neus”

Zo gezegd zo gedaan, vandaag mocht ik langskomen. Ondertussen nog maar 6.5 week tot de marathon maar na dit gesprek heb ik weer zelfvertrouwen! Laurens, mijn PT (mag ik hem even zo noemen?) stelde een schema op.

Het plan

Ma: rust

Di: interval

Wo: rust

Do: tempo loop

Vr: korte duurloop

Za: rust

Zo: lange duurloop/ snelle halve marathon

“Maar niet vergeten af en toe een feestje mee te pakken en een biertje te drinken he!”

Mijn PT is tof! Ik heb er zin in en we gaan even zeven weken knallen! πŸ”₯

Ik ben nog op zoek naar een leuke halve marathon op zondag 30 september, weet iemand toevallig een leuke?

Dat was de update tot zover, als er vragen zijn; kom maar door! ☺️

Liefs,

Maartje β™₯️

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Zondag 30 september is de geuzenloop in Zoetermeer met o.a. halve marathon! Succes met je schema de komende wekenπŸƒπŸΌβ€β™€οΈ

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s