Het ontbijtje van… MAUREEN

Elke week deel ik het favoriete ontbijtje van een hele toffe chick (of boy) die ik met veel liefde volg op instagram. Vandaag is het de beurt aan Maureen, ze heeft een instagram pagina @fitfooodlover waar elke dag de mooiste plaatjes voorbij komen. De witte achtergrond van al haar foto’s zorgt voor een super herkenbare en prachtige feed op haar account! Verder vind je ongeveer alle kleuren terug en is het echt een feestje om naar te kijken.

Vertel even in het kort wie je bent en wat je doet!

Ik ben Maureen Achtereekte! Ik ben 19 jaar en derdejaars studente Voeding en Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Door deze opleiding is ook mijn passie voor gezond eten ontstaan! Ik hield al van fotografie en omdat ik aardig creatief ben is dit allemaal samengekomen op het Instagram account @fitfooodlover. Hier deel ik dagelijks maaltijden en vertel ik hierbij wat kennisfeitjes of voedingsweetjes. Op Facebook deel ik ook de ‘healthy hotspots’ die ik bezoek, ‘events’ die ik als foodblogger bij mocht wonen, gastblogs die ik heb geschreven voor andere websites/blogs en meer stukjes die ik interessant vind om te delen.

Ik probeer te inspireren, gezonde maaltijden te delen en mijn kennis van de opleiding over te brengen, maar de nodige chocolade (because I’m a women) komt ook voorbij.

Hoe ziet jouw ochtend er in het kort uit?

Ik zet de wekker uit, stap uit bed (zonder moeite, ik ben een echte ochtendmens gelukkig), doe mijn badjas aan en ga mijn ontbijtje maken. Mijn ontbijt is soort van heilig voor mij. Het ontbijt is voor mij meestal ook de grootste en calorierijkste maaltijd van de dag en neem hier uitgebreid de tijd voor. Als ik mijn ontbijt heb gemaakt, maak ik er meestal nog even (nou ja, even.. Hier gaat stiekem ook nog veel tijd in zitten) een foto van en ga er dan goed voor zitten. Lekker genieten en rustig opstarten voor de rest van de. Daarna ga ik wassen, aankleden, opmaken, etc. en kan de dag van mij beginnen!

fotografie 3.jpg

Welk essentieel onderdeel mag niet missen in jouw ontbijtje?

Phoe, dit vind ik best een moeilijke vraag! Elke dag eet ik een ander ontbijt. Toch vind ik eiwitten wel essentieel om in mijn ontbijt te hebben. Als ik kwark eet voeg ik geen extra eiwitpoeder toe, maar bij een smoothiebowl of bakje havermout doe ik er vaak wel een lepeltje whey/casein/isolate/etc. in. Ook al weet ik dat eiwitpoeder zeker niet nodig is voor een basis goede voeding, ik vind het wel heel belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen. Als ik dan een smoothiebowl met alleen fruit (koolhydraten) of een bakje met alleen havermout (koolhydraten) eet, vind ik een beetje extra eiwit erin wel belangrijk.  

Favoriete ontbijt-quote?!

‘I love sleep, because it’s like a timemachine to breakfast’ altijd wel erg goed bij mij passen. Zoals ik al beschreef vind ik de ontbijtjes de lekkerste maaltijden van de dag. Ik kan, als ik mijn ontbijtje op heb, al verheugen op het ontbijtje van morgen! 😊 

Wat is je favoriete ontbijtje?

Ik heb zó veel favorietjes, maar toch vind ik 1 combinatie wel enorm lekker!! Bij deze het recept voor een havermoutpap met blauwe bessen. Zo simpel, O ZÓ lekker:

Ingrediënten:

  • 60 gram havermout
  • 200 ml melk (kies een melk naar keuze)
  • 200 ml water
  • 1 theelepel eiwitpoeder (kies een eiwitpoeder naar keuze, maar dit zou je ook weg kunnen laten)
  • kaneel
  • bevroren blauwe bessen

Bereiding: giet de melk en het water in de pan en voeg de havermout eraan toe. Breng dit samen aan de kook. Laat het pruttelen tot de havermout dikker wordt, blijf ondertussen goed roeren (met een garde). Voeg er kaneel aan toe (kies hoeveel jij lekker vindt). Draai het vuur uit als de havermout de juiste dikte heeft bereikt (naar eigen smaak). Voeg de eiwitpoeder aan de havermoutpap toe en roer dit goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Giet de havermout in een leuk schaaltje. Top het af met bevroren blauwe bessen en extra kaneel (naar eigen smaak). Smakelijk eten!!

IMG_7052.JPG

Bedankt voor het delen Maureen! Vergeet haar niet te volgen op instagram @FITFOODLOVER  en op Facebook!

Liefs,
Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s