Het ontbijtje van… ANNE

Elke week deel ik het favoriete ontbijtje van een hele toffe chick (of boy) die ik met veel liefde volg op instagram. Vandaag is het de beurt aan Anne, een Brabantse foodie die jouw helpt om kennis te maken met de lekkerste restaurantjes over de hele wereld en de mooiste fotootjes komen voorbij op haar instagram.  Zelf is ze ook niet vreemd in de keuken en bakt zich een slag in de ronde als ze even tijd heeft van een caprese-burger tot een suikervrije ‘carrotcake’ en deelt dit allemaal op haar webstie annetravelfoodie.com

anne travel foodie vierkant

Hoi ik ben Anne van Anne Travel Foodie. Ik schrijf over mijn twee passies: reizen en eten. Ik ben al in meer dan 60 landen geweest en deel niet allen mijn favoriete restaurants over de hele wereld op mijn website maar ook gezonde recepten. Ik eet zelf vegetarisch dus zowel mijn recepten als mijn hotspots in Nederland en het buitenland zijn vega-friendly!

Hoe ziet jouw ochtend er in het kort uit?

Ik kan echt niet zonder ontbijt! Ik val ’s avonds altijd heel gelukkig in slaap omdat ik weet dat ik mag ontbijten als ik wakker wordt. Ik werk naast mijn blog ook nog parttime in het onderwijs en moet dus vaak heel vroeg op. Op zulke dagen eet ik ongezoete soya yoghurt met muesli, noten en lijnzaad. Ik voeg er vers fruit aan toe zoals een halve banaan en een kiwi. In het weekend of op mijn ‘blogdagen’ neem ik meer tijd voor mijn ontbijt en zorg ik dat het Instagram-waardig is.

Welk essentieel onderdeel mag niet missen in jouw ontbijtje?

Fruit! Door fruit aan mijn ontbijt toe te voegen weet ik zeker dat, wat de dag ook brengt, ik in ieder geval al een deel van mijn vitamines en vezels binnen heb. Doordeweeks voeg ik meestal een halve banaan, 1 kiwi en een stuk appel toe aan mijn muesli. De rest van de appel snijd ik in partjes en neem ik mee naar mijn werk.

Ik ben zo’n enorme ontbijtliefhebber, dat ik zelfs mijn eigen ontbijt hashtag op Instagram heb: #annelovesbreakfast. Voel je vrij om jouw ontbijtje ook met deze hashtag te delen want ik deel regelmatig de mooiste creaties op mijn account!

Wat is jouw favoriete ontbijtje?

Havermout Ontbijt Pizza
Ingrediënten:
1 eiwit
1 banaan
4 eetlepels magere yoghurt
60 gram havermout
1 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels pindakaas

Bereiding: verwarm de oven op 180 graden. Meng het eiwit met de helft van de banaan, de yoghurt, lijnzaad en de havermout (ik doe dit altijd in een keukenmachine). Leg het beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat of taartvorm. Bak de havermout pizza 20 minuten. Besmeer hem met de pindakaas en de overgebleven banaan.

oatmeal pizza anne travel foodie

Bedankt voor het delen Anne! Vergeet haar niet te volgen op instagram @ANNE_TRAVEL_FOODIE  en via Facebook!

Liefs,
Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s