Het ontbijtje van… FLORIS

Elke week deel ik het favoriete ontbijtje van een hele toffe chick (of boy) die ik met veel liefde volg op instagram. Vandaag is het de beurt aan Floris, hij heeft een instagram pagina  vol met prachtige kleurrijke foto’s. De spieren knallen van je scherm en de kleuren van de heerlijke bakjes die hij elke dag eet zien er uit als een feestje. Hij is diëtist en geeft lifestyle en voedingsadvies, een echte ‘healthfreak’, en dat is te zien! 

Hoi Floris, hoe ziet jouw ochtend er eigenlijk uit?

Mijn naam is Floris, jullie kunnen mij kennen als FlorisFitfood. Nu verwachten jullie misschien de mooiste creaties van mij in de ochtend, maar niks is minder waar. Mijn ontbijt is 5 van de 7 dagen vrij simpel. Mijn laptop gaat eigenlijk altijd meteen aan als ik wakker word. Foto’s bewerken, schema’s maken, cliënten begeleiden, noem het maar op.

‘Ik ben zo’n jongen die zes keer per week met ijzer aan het gooien is’

DSC01369.jpg

Welk onderdeel mag echt niet gemist worden in jouw ontbijtje?

Ik wil vooral dat mijn ontbijt voedzaam, eiwitrijk, functioneel en snel in elkaar zit. Dit is dus echt een ‘must’ voor mij!Wat is jouw favoriete ontbijtje?

Mijn ontbijt bestaat dan ook uit een shake gemaakt van, 350 ml sojamelk, 1 scoop whey eiwitpoeder, 100 gram blauwe bessen en 100 gram havermout. In de blender uiteraard.

Zo’n shake is dan ideaal om tijdens het werken te eten/drinken. En ohja, ik drink daar zoals een echte man dat doet een lekker kopje thee bij.

Maar die zet je niet op instagram…

Om toch af en toe een mooi plaatje te schieten, maak ik ook soms een mooi ontbijt. Ook dan gelden voor mij de richtlijnen dat een ontbijt voedzaam, eiwitrijk en functioneel moet zijn. Dit, omdat mijn krachttraining altijd na mijn ontbijt plaatsvindt. Ja ik ben zo’n jongen die zes keer in de week met ijzer aan het gooien is. Hieronder vind je een mooi, gezond en lekker ontbijtje plus hoe je dit in elkaar zet.

Ontbijt sojamelk 4.0 (1 van 1)

Ingrediënten:

  • 300 ml sojamelk
  • 40 gram havermout
  • Kaneel
  • 20 gram gemengde ongezouten noten
  • 40 gram blauwe bessen
  • 40 gram frambozen
  • Halve banaan
  • 150 gram magere Franse kwark

Bereiding: doe twee kopjes sojamelk en 40 gram havermout in een steelpannetje. Laat 10 min staan, zodat de havermout wat zacht wordt. Kook vervolgens vijf minuten op laag vuur. Roer als het gaar is wat kaneel erdoorheen. Beleg met het, 150 gram magere Franse kwark en wat nootjes en je bent klaar om te ontbijten.

Bedankt voor het delen Floris! Vergeet je hem niet te volgen op instagram @FLORIS_FITFOOD

Liefs,
Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s