Tips voor een duurzame kerst

De decemberdagen zijn weer in volle gang en iedereen is al druk bezig met het samenstellen van een menu, de kerstcadeautjes-inkoop en het versieren van het huis en de kerstboom. Heerlijk vind ik het! Het sfeertje, de lampjes, de gezelligheid en de ijskoude en donkere dagen.

Maar de feestdagen zijn natuurlijk niet altijd even duurzaam; restjes eten wordt weggegooid, kerstlampjes die dag in dag uit branden en wat dacht je van een echte kerstboom dan, die vervolgens wordt verbrand. Daarom is deze blog om de kerstdagen een beetje te verduurzamen. En nee, je hoeft echt niet het hele roer om te gooien en je mag zeker nog wel lampjes laten branden maar een beetje bewuster het kerstfeest vieren kan helemaal geen kwaad!

3x tips om de decembermaand te verduurzamen

1 . Adopteer een kerstboom! Er is een bedrijf waarvan je kerstbomen kan adopteren zodat er niet elk jaar een boom gekapt hoeft te worden om twee weken te staan om vervolgens verbrand te worden. 

Onze bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren.


Frans Kerver, Adopteer Een Kerstboom

Op de website adopteereenkerstboom.nl vind je een filmpje over dit concept, kan je de 18 uitgifte punten vinden en kan je dus een eigen kerstboom adopteren!

//www.instagram.com/embed.js

2 . Ga voor duurzame cadeau’s:

Als het aan Dopper ligt leven we straks in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.

//www.instagram.com/embed.js

Keuze uit de liefde volle roos, de frisse sinaasappel of de iconische den.

“De perfect ontworpen omhulling van 100% gerecycled papier beschermt je flesje op zijn weg naar jou. Een genot om uit te pakken.”

Seepje maakt wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen van superschillen uit India en Nepal. We gebruiken alleen de schoonste ingrediënten en samen betalen we daar een eerlijke prijs voor. Onze missie? Een schonere én mooiere wereld!

De Fraenck collectie wordt gemaakt van upcycled snijverlies van een zeilmakerij. Dit combineren we met restpartijen kunstleer. Supermooie materialen. Waar het afval vroeger in de afvalbak zou belanden, krijgt het nu een tweede leven.

3 . Ga voor een duurzaam kerst menu + bewaar de restjes! 

  • koop de ingrediënten vers, op de markt of in de supermarkt bij de versafdeling. Zo zorg je voor zo min mogelijk plastic en afval! 
  • bewaar de restjes die over zijn. Vershoudfolie eromheen en in de koelkast of de vriezer. Zo kan je de rest van de week ook nog genieten van de heerlijke baksels die je speciaal voor kerst hebt gemaakt. 

Happy decmebering & have a wonderfulp christmas! ❤

Liefs,
Maartje

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. John schreef:

    Beter de restjes in tupperware doen ipv vershoudfolie. Dat is anders ook plastic die je weggooit toch. 🙂

    Goed bezig hoor Maartje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s