Nog 25 dagen tot de marathon Utrecht!

12 Mei is het zover, de marathon!! Ik vind het echt mega spannend, maar tegelijkertijd heb ik er mega veel zin in! De trainingen gaan tot nu toe vlekkeloos *klopt af aan ongelakt hout* en ik vind het helemaal niet erg om 4-5 keer per week hard te lopen. Het is even een mind-set; tot 12 km is kort en kan altijd tussendoor. Vanaf 15 moet ik het meer gaan inplannen en dagdelen ‘vrij roosteren’.

De afgelopen maanden…

Ik ben op 6 januari begonnen met trainen, met het schema uit het boek van Annemerel ging ik aan de slag; precies 71 trainingen en de 72e is de marathon. Hoe mijn schema precies in elkaar steekt legde ik je in deze blog uit. De duurlopen bouwen zich langzaam op, de interval trainingen worden sneller en de herstelloopjes voelen goed. Al met al ben ik echt super positief over de afgelopen maanden. Ik ben voor het eerste met gelletjes (GADVER, wat zijn die dingen vies !! haha!) wezen lopen, ik heb een rugzakje met water geprobeerd, een band met flesjes water en de verschillende temperaturen meegemaakt. Sneeuw, regen, wind, hagel, maar ook zonneschijn – en die laatste vind ik misschien nog wel het meest vervelende tijdens het rennen! Qua kilometers heb ik nu opgebouwd tot 32, dit betekend dat ik aankomend weekend nog één duurloop doe van 35 KM en dat ik daarna ga afbouwen. En toen ik dat hardop zei, realiseerde ik me dat het echt ZO DICHT BIJ komt allemaal!

Nu…

Op dit moment zit ik in bed met mijn laptopje en een kopje thee. Mijn ontbijt is net achter de kiezen, samen met 2 paracetemol. Eigenlijk stond er een 10 km run op de planning vandaag alleen ik ben al 3 dagen niet helemaal fit. Verkouden en een beetje last van mijn keel, dramatisch? Nee totaal niet! Maar niet zo verstandig om te gaan rennen vond ik zelf. Ik zit zelf heel erg met die 72 trainingen in mijn hoofd, maar ik ga het echt even proberen los te laten. Als ik nu een paar dagen even rust pak dan kan ik daarna weer twee keer zo veel! Ik ga deze week dus even iets minder rennen dan normaal, natuurlijk ren ik van het weekend wel mijn langste (!!) duurloop, maar tot die tijd ga ik luisteren naar mijn lichaam en aan de hand daarvan een training inplannen of juist niet.

Nog 25 dagen…

Na mijn langste duurloop zal ik nog een 16km en een 12km als ‘duurloop’ doen. Geen lange afstanden maar conditie vasthouden en optimaal herstellen. Ik vind het mega spannend, maar ik heb er super veel zin in. Ik krijg vaak de vraag of ik een tijdsdoel heb. Nee, heb ik niet! Al zou ik het super vinden om hem binnen de 4 uur te lopen, mijn doel is om hem uit te lopen. En dat ga ik doen op mijn eigen tempo, waar ik me goed (voor zover dat kan tijdens het lompen van een marathon) bij voel. We gaan het wel zien allemaal! Het is mijn eerste marathon dus ik ga sowieso een PR lopen πŸ˜‰

Dat was mijn update over mijn marathon!

Liefs,
Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s