Sportkoeken met stevia suiker en kokosfrosting

on

Voor mijn marathontrainingen was ik altijd opzoek naar de juiste snack die je kan eten vóór je gaat trainen. Het moest niet te zoet zijn, niet onnodig veel suiker en ik moest er wel energie uit kunnen halen zonder dat het gelijk weer omhoog kwam na het eerste best sprintje 😉

Ingrediënten die energie geven, maar wel natuurlijk – banaan. Ingrediënten die de energie langzaam afgeven en de bloedsuikerspiegel stabiel houden – teff. En ingrediënten die wel zoet proeven maar niet worden opgenomen in het lichaam, geen snelle energie leveren – Green Sweet Stevia.

Ik heb voor stevia gekozen en niet voor suiker omdat ik de energie van dit koekje al uit de overige ingrediënten haal. Om de smaak wat aan te passen voeg ik stevia toe, anders zou het iets muffer smaken.

Ingrediënten koekjes

  • 2 bananen
  • 1 el greensweet brown
  • 5 el teff muesli licht
  • 1 scoop (25g) eiwitpoeder
  • 20g cashewnoten

Ingrediënten kokosfrosting

Bereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de casehewnoten in de blender of keukenmachine en maal ze fijn, voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van de koekjes toe en mix tot een glad geheel. Maak nu bolletjes en druk ze plat op bakpapier, zet de koekjes 15 minuten in de oven. Ondertussen kan je de frosting maken, smelt de kokosolie in een pannetje. Doe alle ingrediënten van de kokos frosting in de blender en mix tot een glad geheel. Doe de frosting in een bakje en zet het minimaal 6 uur in de koelkast. Laat de koekjes als ze uit de oven komen afkoelen en als de frosting klaar is kan je deze er tussen smeren. Ready for a workout!

Liefs,

Maartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s